Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

代办教育部认证学历阿苏萨太平洋大学APU毕业证材料Q@微744043126专业制作美国成绩单...
dfdsfsdg02 23.9.2023 23:38
Wo kann ich Lyrica 300 mg rezeptfrei online bestel
stjarnapotekse 23.9.2023 23:36
代办教育部认证学历德州理工大学TTU毕业证材料Q@微744043126专业制作美国成绩单课程...
dfdsfsdg02 23.9.2023 23:36
代办教育部认证学历缅因州立大学毕业证材料Q@微744043126专业制作美国成绩单课程安排美...
dfdsfsdg02 23.9.2023 23:36
代办教育部认证学历东肯塔基大学EKU毕业证材料Q@微744043126专业制作美国成绩单课程...
dfdsfsdg02 23.9.2023 23:29
代办教育部认证学历犹他大学U of U毕业证材料Q@微744043126专业制作美国成绩单课...
dfdsfsdg02 23.9.2023 23:26
代办教育部认证学历田纳西大学UTK毕业证材料Q@微744043126专业制作美国成绩单课程安...
dfdsfsdg02 23.9.2023 23:23
代办教育部认证学历芝加哥洛约拉大学Loyola毕业证材料Q@微744043126专业制作美国...
dfdsfsdg02 23.9.2023 23:22
代办教育部认证学历阿拉巴马大学UA毕业证材料Q@微744043126专业制作美国成绩单课程安...
dfdsfsdg02 23.9.2023 23:21
代办教育部认证学历科罗拉多大学波尔得分校CU Boulder毕业证材料Q@微74404312...
dfdsfsdg02 23.9.2023 23:20
代办教育部认证学历丹佛大学DU毕业证材料Q@微744043126专业制作美国成绩单课程安排美...
dfdsfsdg02 23.9.2023 23:18
代办教育部认证学历明尼苏达大学UMN 毕业证材料Q@微744043126专业制作美国成绩单课...
dfdsfsdg02 23.9.2023 23:14
代办教育部认证学历克莱蒙森大学毕业证材料Q@微744043126专业制作美国成绩单课程安排美...
dfdsfsdg02 23.9.2023 23:13
代办教育部认证学历威克弗里斯特大学WFU毕业证材料Q@微744043126专业制作美国成绩单...
dfdsfsdg02 23.9.2023 23:11
Wo kann ich Tramadol 100 mg rezeptfrei online best
stjarnapotekse 23.9.2023 23:11
代办教育部认证学历密苏里大学圣路易斯分校UMSL毕业证材料Q@微744043126专业制作美...
dfdsfsdg02 23.9.2023 23:11
代办教育部认证学历科罗拉多矿业大学毕业证材料Q@微744043126专业制作美国成绩单课程安...
dfdsfsdg02 23.9.2023 23:10
代办教育部认证学历宾汉姆顿大学SUNY-Binghamton毕业证材料Q@微74404312...
dfdsfsdg02 23.9.2023 23:08
代办教育部认证学历德拉华大学UD毕业证材料Q@微744043126专业制作美国成绩单课程安排...
dfdsfsdg02 23.9.2023 23:07
代办教育部认证学历马里兰大学帕克分校毕业证材料Q@微744043126专业制作美国成绩单课程...
dfdsfsdg02 23.9.2023 23:03
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Ψωμί Χωριάτικο

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Κυριακή, 09 Νοέμβριος 2014
none
Περιγραφή

Ένα νοστιμότατο ψωμάκι με προζύμι και αλεύρια σίκαλης και ντίνκελ.

Συστατικά

προζύμι

  • 200 γρ. Άλευρα σίκαλης Τύπου 1150
  • 200 γρ. Νερο χλιαρο
  • 50 γρ. προζυμι

Για το ψωμί

  • 400 γρ. Αλευρι σικαλης τύπου 1150
  • 200 γρ. αλευρι ντινκελ τύπου 630
  • 320 γρ. νερο χλιαρο η ξυνογαλο
  • 20 γρ. αλάτι
  • 2 κ.γλ. αλεσμένα σπορακια απο κόλιανδρο, κύμινο και μάραθο (προαιρετικά) εγω βάζω παντα
  • Και 10 γρ φρέσκια μαγιά (προαιρετικά) εγω βάζω για πιο γρήγορο φούσκωμα
Οδηγίες
  1. Μια μέρα πριν κανουμε το προζυμι. Με τα τρία πρώτα υλικα κανουμε μια ζυμη, την σκεπαζουμε με μια μεμβράνη και την αφηνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 16 ώρες δηλαδη αποβραδίς.
  2. Την άλλη μέρα θα εχει φουσκωσει αρκετα. Παιρνουμε απο τη ζυμη 50 γρ και την κρατάμε σε βαζάκι για την άλλη φορα που θα ξαναφτιάξουμε ψωμι και το βαζουμε σε ψυγείο.
  3. Τωρα βαζουμε ολα τα αλλα υλικα σε μια λεκάνη του μιξερ και τα ζυμωνουμε με το γαντζο, η ζυμη κολλαει πολύ. Αφηνουμε σε ζεστο μέρος σκεπασμενο με μια σακούλα ναυλον για 50 λεπτα.
  4. Μετα πασπαλιζουμε αρκετό αλευρι σε πάγκο εργασίας και διπλώνουμε τη ζυμη οπως διπλώνουμε ενα γράμμα για 4-5 φορές Και παντα πασπαλιζουμε με αλευρι. Η ζυμη ακομη κολλαει ...... δεν ζυμωνουμε, την πατάμε μονο με τις αλευρωμένους παλάμες μας και το κανουμε ενα καρβελάκι.
  5. Σε μια λεκάνη βαζουμε μια πετσέτα κουζίνας ριχνουμε αρκετό αλευρι. Βαζουμε το καρβελάκι πασπαλιζουμε πάλι με αρκετό αλευρι, σκεπαζουμε με την πετσέτα και με την σακούλα και αφηνουμε σε ζεστο μέρος να φουσκωσει. Αν έχουμε βαλει μεσα μαγιά θα χρειαστη 1 ώρα. Αν δεν έχουμε βαλει μαγιά μεσα θα χρειαστει 2 μεχρι 4 ώρες.
  6. Ανάβουμε τον φουρνο στους 250°Βαθμούς, βαζουμε και την γαστρα με το καπάκι της, οταν κάψει Καλα βγαζουμε την γαστρα απο τον φουρνο, ριχνουμε το ψωμι μεσα, σκεπαζουμε με το καπάκι και ψηνουμε το ψωμι μας στους 250 βαθμούς για 30 λεπτα.
  7. Μετα βγαζουμε το καπάκι και συνεχίζουμε το ψήσιμο χωρις καπάκι για αλλα 25-30 λεπτα στους 200 βαθμούς.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η ζυμη κολλαει ,δεν θα βάλετε αλλο αλευρι, πρέπει να ειναι ετσι υγρή. Με την βοήθεια μια σπάτουλας και με τις παλάμες σας θα την διπλώνετε.

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή