Ψωμί χωρίς ανέβασμα
- 450 γρ Αλεύρι σίτου 550 (για ψωμάκια, λευκό ψωμί και μπαγκέτες).
- 50 γρ αλεύρι πιτυρούχο 1050.
- 50 γρ αλεύρι ολικής αλέσεως
- 2 κ. σ. λαδι
- 1 – 1 1/2 κ,γλ. αλάτι
- 330 ml ζεστο νερό
- 1 κ,γλ. ζαχαρη
- 21 γρ. φρεσκια μαγιά
- Ανακατεύεις την μαγιά με την ζαχαρη και το νερό. Και μετα ολα τα υλικά μαζι τα ζυμωνεις για 5 λεπτα. Μετα βάζεις πάνω στα χέρια σου λιγο λαδι και ξανά ζημώνεις.
- Πλαθεις σε ενα ψωμι, το βρεχεις με νερό και πασπαλιζεις με αλευρι. Το βάζεις σε ενα σκευος πυρεξ η τάπερ για φουρνο το χαραζεις με ενα κοφτερό μαχαίρι.
- Το σκεπασεις με το καπάκι του και βάζεις το πυρεξ στον κρυο φουρνο στην κατω τελευταία σχάρα του φούρνου.
- Αναβεις τον φουρνο στους 240 βαθμούς και ψηνεις για 50 λεπτα. Μετα βγάζεις καπάκι και ψηνεις για αλλα 7-10 λεπτα.
Η συνταγή είναι της φίλης μου Σλάβα και το μπλοκ