Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Buy fake Canadian banknotes
scottbowerss032 6.8.2022 10:20
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Ραβιόλια με κιμά και τυρί

recipe image
Προστέθηκε απόvasiliki ver, Τρίτη, 06 Νοέμβριος 2012
none
Περιγραφή

Σπιτικά ραβιόλια εύκολα, απλά και νόστιμα! Αγαπημένα μικρών και μεγάλων!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
6 άτομα

    Για τη ζύμη:

  •     300 γρ. αλεύρι,
  •     100 γρ. σιμιγδάλι ψιλό,
  •     2 αυγά,
  •     1 κ.γλ. αλάτι,
  •     3 κ.σ. λάδι,
  •     1 κ.σ.κρασί,
  •     10 κ.σ. νερό χλιαρό.

   Γέμιση:

  •     250 γρ. κιμά,
  •     1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι,
  •     2-3 κ. σ. λάδι,
  •     μαϊντανό,
  •     2 ντομάτες μέτριες ή 1/2 κουτί ντοματάκια,
  •     αλατοπίπερο,
  •     1 κύβο ζωμό μοσχάρι ή λαχανικών,
  •     παρμεζάνα τριμμένη.
Οδηγίες
  1. Σε μπολ βάζουμε το αλεύρι, τα αυγά, αλάτι, λάδι, και ρίχνουμε το χλιαρό νερό ζυμώνοντας μαλακή-αφράτη ζύμη.    Την αλείφουμε με λίγο λάδι και αφήνουμε 1 ώρα να ξεκουραστεί.
  2. Ετοιμάζουμε τη γέμιση κιμά, σοτάροντας στο λάδι το κρεμμύδι με τον κιμά, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και σιγοβράζουμε 30 λεπτά να μαλακώσει ο κιμάς.    Αφήνουμε να κρυώσει καλά και προσθέτουμε παρμεζάνα τριμμένη, ανακατεύουμε.
  3. Ανοίγουμε σε φύλλο τη ζύμη μας, βάζουμε από λίγη γέμιση στο μισό φύλλο και την καλύπτουμε με το υπόλοιπο φύλλο.    Κόβουμε με ένα μικρό κουπ πατ ή με τον ειδικό τροχό κομμάτια ζύμης, πιέζουμε τις άκρες με ένα πιρούνι να κλείσουμε τη γέμιση καλά.
  4. Βάζουμε σε φαρδιά κατσαρόλα νερό, αλάτι και λίγο λάδι να βράσουν και ρίχνουμε τα ραβιόλια μας, τα βράζουμε μόνο 5 λεπτά.    Βγάζουμε τα ραβιόλια προσεχτικά με τρυπητή κουτάλα και τα στραγγίζουμε.
  5. Σερβίρουμε με τριμμένο τυρί ή με την σάλτσα του κιμά που θα μας μείνει μαζί με το τριμμένο τυρί.

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Μια πιο καλοκαιρινή εκδοχή σάλτσας για να σερβίρουμε τα ραβιόλια μας είναι με φρέσκιες ντομάτες κομμένες σε κύβους, φρέσκο βασιλικό χοντροκομμένο  και κουκουνάρια.

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή