Ρεβιθοσαλάτα με τόνο και λαχανικά
- 3 κούπες ρεβίθια βρασμένα
- 1 κονσέρβα τόνο σε λάδι ή νερό
- 1 ματσάκι ρόκα, χοντροκομμένη
- 1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο σε λεπτές φέτες
- 1 πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε ροδέλες
- 1-2 ντομάτες ώριμες ξεφλουδισμένες και χωρίς υγρά, κομμένες σε κυβάκια
- λίγο μαϊντανό, ψιλοκομμένο ή δυόσμο
- αλάτι
Για τη σάλτσα
- 1 κεσέ γιαούρτι στραγγισμένο με 2% λιπαρά
- χυμό 1 λεμονιού και λίγο ξύσμα
- 1/3 κούπας λάδι, μπορεί και λιγότερο
- 2 σκελίδες σκόρδο στην πρέσα
- αλάτι
- Χτυπάμε όλα τα υλικά της σάλτσας στο μπλέντερ μέχρι να πάρουμε μια λεία σάλτσα, ισως και να χρειαστεί λίγο νερό για να την αραιώσετε.
- Βάζουμε όλα τα υλικά της σαλάτας σε μπολ και τα ανακατεύουμε καλά. Θα προσθέσουμε λίγο αλάτι, όταν θα ειναι η ώρα να τη σερβίρουμε.
- Βάζουμε σε πιατέλα τη σαλάτα μας, κρατώντας λίγη ρόκα για να στολίσουμε τριγύρω το πιάτο μας , αλατίζουμε ελαφρά και τοποθετούμε στο κέντρο λίγη από τη σάλτσα μας και σε ένα μπολάκι την υπόλοιπη.
- Μπορούμε να ανακατέψουμε στο μπολ τα λαχανικά μας με τη σάλτσα και να σερβίρουμε.