Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Ρεβύθια garam masala με κάρυ

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Τρίτη, 27 Ιανουάριος 2015 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Γεύσεις και αρώματα Ανατολής!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 1 κονσέρβα ρεβύθια, αν δεν έχετε βάλτε αποβραδίς τα ρεβύθια να μουλιάσουν και βράστε Καλα κανονικα και στραγγιστε τα μετα.
  • 1 μεγαλο κρεμμυδι κομμενο σε κυβακια
  • 4 ντοματες κομμενες σε κυβακια
  • 1 κ. γλ, Garam masala
  • 1 κ, γλ. κουρκουμα
  • 1 κομμάτι φρεσκο τζίντζερ
  • 4 σελίδες σκόρδο
  • 1 κρεμμυδακι φρεσκο κομμένο σε ροδελες
  • 1 1/2 κ. γλ. κυμινο
  • 1 Κ. γλ. κόλιανδρο Σκονη και λιγο φρεσκο αν έχετε
  • 1/2 κ γ τσίλι
  • 6 κ σ λαδι ελιάς
  • Αλατι, πιπερι
  • 1 κ. γλ. καρυ
  • 1/2 κουπα νερο
Οδηγίες
  1. Βαζουμε το τζίντζερ με το σκόρδο και λιγο νεράκι σε μπλέντερ και τα κανουμε πολτό. Στραγγίζουμε τα ρεβύθια της κονσέρβας.
  2. Βαζουμε το λαδι να ζεσταθεί σε μια φαρδιά κατσαρόλα. Ριχνουμε Garam Masala, κουρκουμα, κυμινο, κόλιαντρο ,τσίλι και τα αφηνουμε λιγο να ψηθούν. Ριχνουμε τον πολτό του σκόρδου , αφηνουμε λιγο να ψηθεί και αυτό, μετα τα κρεμμυδια και τις ντοματες ,ριχνουμε λίγη ζαχαρη και το νερο.
  3. Προσθετουμε τα ρεβύθια και αφηνουμε για 15-20 λεπτα να βράσουν ,προσθετουμε και το καρυ, δοκιμάζουμε απο αλατι, οταν βράσουν, με το μινι πιμερ λιώνουμε λίγα ρεβύθια μεσα στην ίδια την κατσαρόλα, έτσι δένει η σαλτσα.
  4. Σερβιρουμε με ρυζι μπασματι η Γιασμίν.
Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Τετάρτη, 10 Ιούνιος 2015 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Υπέροχη ασυνήθιστη και αρωματική συνταγή που πιστεύω ότι θα φάνε και οι πιο δύσκολοι!
Μεταφορά στην κορυφή