Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Κάνναβη σε τροφές
Athina P 4.1.2019 18:03
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Ρετσέλι σύκο στο μέλι και το πετιμέζι

recipe image
Προστέθηκε απόBarBarBar, Παρασκευή, 18 Σεπτέμβριος 2015
none
Περιγραφή

Μια παλιά συνταγή που αντέχει στο άλεσμα του χρόνου.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • 1 κιλο συκα
  • 2 φλ.τσ. ζαχαρη καστανη η μαυρη
  • 1 φλ.καφε (ελληνικου) ρουμι
  • γαρυφαλλα
  • κανελλα ξυλο
  • μαυρη σταφιδα
  • σουσαμι
  • μισο λεμονι
  • μελι
  • πετιμεζι
Οδηγίες
  1. Πλενουμε τα συκα απο την αναποδη να μην παρουν μεσα νερο, κοβουμε στην μεση και στρωνουμε στο ταψι μας με την φλουδα απο επανω, ριχνουμε την ζαχαρη, ραντιζουμε με το ρουμι και το λεμονι, βαζουμε τα γαρυφαλλα και την κανελλα ξυλο
  2. Ψηνουμε σε 250 βαθμους για 45 λεπτα, ετσι οπως θα ειναι ζεστα ριχνουμε τις σταφιδες και το σουσαμι.
  3. Βαζουμε στα βαζα μας τα συκα με το ζουμακι τους και γεμιζουμε με μελι η πετιμεζι,εαν θελουμε κραταμε και λιγα ψητα σκετα σ ενα βαζο για να συνοδευουμε τα τυρια μας.
  4. Μπορουμε να ξερανουμε τα συκα στον ηλιο επανω στα κεραμίδια σκεπασμενα με τουλι αφου πρωτα τα πλενουμε με λεμονι (την νυχτα τα μαζευουμε μεσα για να μην παρουν υγρασια) και να τα βαλουμε κατοπιν μεσα στο μελι και το πετιμεζι η να τα βαλουμε ετσι ξερα σε βαζα με ξερα δαφνοφυλλα .
  5. Στα παλια χρονια οι νοικοκυρες ετσι τα στεγνωναν και τα δατηρουσαν για τον χειμωνα
Λίγα μυστικά ακόμα

 

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή