Ριζότο με συκωτάκια
- 4 ώριμες ντομάτες.
- 300 γραμμάρια μανιτάρια κομμένα λεπτές φέτες.
- 1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο.
- 80 γραμμάρια βούτυρο.
- 300 γραμμάρια συκωτάκια πουλιών.
- 400 γραμμάρια ρύζι.
- Αλάτι και πιπέρι.
- 1 κουταλιά γλυκού ντοματοπελτέ.
- Παρμεζάνα φλούδες .
- Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε κομματάκια.
- Βάζουμε σε βαθύ τηγάνι ,το βούτυρο να κάψει ,και βάζουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια ,τα σοτάρουμε λίγη ώρα σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τις ντομάτες και τον πελτέ που διαλύσαμε στις ντομάτες. Επίσης προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και 1/2 φλιτζάνι ζεστό νερό και σιγοβράζουμε την σάλτσα 20 λεπτά την σάλτσα.
- Πλένουμε τα συκωτάκια και τα κόβουμε μικρά κομμάτια ,και λίγο πριν σβήσουμε την φωτιά τα προσθέτουμε και αυτά και ανακατεύουμε καλά.
- Βράζουμε σε αλατισμένο νερό το ρύζι, το στραγγίζουμε και προσθέτουμε την σάλτσα .
- Φορμάρουμε το φαγητό και το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα και γαρνίρουμε με λίγη σάλτσα που κρατήσαμε και με φλούδες παρμεζάνας.
Σερβίρεται ζεστό!