Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Ρολά γεμιστά με κρέμα βανίλιας

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Σάββατο, 01 Φεβρουάριος 2014 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 3 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Γρήγορη ζύμη για γλυκά και μπουρέκια, που δεν χρειάζεται να την αφήσουμε να φουσκώσει. Αν θελουμε γεμίζουμε με κρέμα σοκολάτας, αντί βανίλιας ή με μερέντα.

Συστατικά

Για την κρέμα

  • 250 ml γάλα
  • 4 – 5 γεμάτες κουταλιές σούπας ζάχαρη
  • 1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου γιώτης  με γεύση βανίλιας που θέλει βράσιμο όχι στιγμής
  • 2 βανίλιες
  • 2 κρόκους αυγών

Για την ζύμη

  • 250 ml ζεστό γάλα
  • 22 γρ φρέσκια μαγιά.
  • 3 κ σούπας ζάχαρη η και λίγη περισσότερη ανάλογα τα γούστα μας
  • 500 γρ αλευρι απο αυτο που κανουμε τα τσουρέκια, εδω ειναι το 550
  • 1 μπεικιν
  • Μια πρεζα αλάτι
  • 1 κρόκο απο αυγο
  • 100 ml λαδι
Οδηγίες
  1. Κανουμε την κρεμα για την γέμιση: Ανακατεύουμε το άνθος αραβοσίτου γιώτης με λιγο απο το γάλα, τη ζαχαρη, τις βανιλιες και τους κροκους.
  2. Το υπόλοιπο γάλα το βαζουμε σε μια κατσαρολα, ρίχνουμε και το αλάτι. Ρίχνουμε μεσα και το μειγμα απο το γάλα με το άνθος αραβοσίτου και ανακατευοντας, αφήνουμε να βράσουν λιγο στο μέτριο όχι σε δυνατή φωτιά για να μην ψηθουν οι κροκοι, αφήνουμε να πήξει η κρεμα. Αφήνουμε να κρυωσει η κρεμα σκεπασμένη με μεμβράνη. Ανάβουμε το φουρνο στους 200 βαθμούς
  3. Κάνουμε τη ζύμη: Στη λεκάνη του μιξερ ρίχνουμε το αλευρι με το μπεικιν και το αλάτι.
  4. Ανακατεύουμε την μαγιά με την ζαχαρη και το χλιαρό γάλα ,μεχρι να λιώσει η μαγιά μετα την ρίχνουμε μεσα στο αλευρι και ολα τα υπόλοιπα υλικά. Τα ζυμωνουμε ολα μαζι για 4-5 λεπτα ( εγω τα εβαλα στο μιξερ και τα ανακάτεψα με τον γάντζο ). Δεν χρειάζεται να το αφήσουμε να φουσκώσει.
  5. Μοιράζουμε τη ζυμη σε 10 κομματια και ανοίγουμε σε φύλλα σαν γλώσσες ΠΡΟΣΟΧΗ ( δεν ανοίγουμε την ζυμη επάνω σε αλευρι ).
  6. Βαζουμε κατω στην άκρη δυο κ. σούπας απο την κρεμα. Κοβουμε επάνω 3-4 φορές και τυλιγουμε σε ρόλο. Κοιταξτε και τις φωτο που εχω.
  7. Και θα το αλείψουμε με αυγο, αν θελουμε πασπαλίζουμε με αμύγδαλο φιλέ. Θα το ψησουμε για 15-20 λεπτα, εμένα σε 15 λεπτα ήταν έτοιμα, ανάλογα με τον φουρνο.
  8. Αφήνουμε να κρυώσουν και πασπαλίζουμε με άχνη.

 

Λίγα μυστικά ακόμα

 Τη συνταγή τη βρήκα εδώ

Σε περίπτωση που δεν έχετε άνθος αραβοσίτου, μπορείτε να βάλετε κορν φλάου στην ίδια ποσότητα μαζί με άρωμα βανίλιας.

Σχόλια
Σχόλιο από gaknis , Τρίτη, 04 Φεβρουάριος 2014 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
ποσα σκουφακια θελεις για να μας τρελλανεις?θεικα φαινονται μπραβο σου
Σχόλιο από mari , Τετάρτη, 19 Μάρτιος 2014
θα ηθελα να ρωτήσω τι ακριβώς είναι το κορν φλάουρ βανίλια και τι ποσότητα βάζουμε ; μηπως κρέμα γιώτης σκόνη γιατι το κορν φλάουρ είναι χωρίς γεύσεις
Σχόλιο από Bianka , Τετάρτη, 19 Μάρτιος 2014
Ναι το άνθος αραβοσιτου γιωτης ειναι με γευση βανιλια !!
Σχόλιο από Hlianna , Δευτέρα, 07 Απρίλιος 2014 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Υπέροχα μου έγιναν και με κρέμα και με μερέντα!!!!! Καταπληκτική συνταγή!
Σχόλιο από Farfalla , Τρίτη, 15 Απρίλιος 2014 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Τα έκανα πριν 3 μέρες με μερέντα και έγινα φοβερα! Κάτι ανάμεσα σε μίνι τσουρεκάκι και κρουασανάκι θα το έλεγα!
Μεταφορά στην κορυφή