Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Κάνναβη σε τροφές
Athina P 4.1.2019 18:03
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Ροξάκια

recipe image
Προστέθηκε απόLARA LO, Κυριακή, 10 Απρίλιος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Ροξάκια τα διαχρονικά!!!

Συστατικά

ΖΥΜΗ

  • 1\2 κούπα γάλα χλιαρό
  • 15 γρ μαγιά νωπή
  • 1 κγ ζάχαρη - λίγο αλάτι
  • 1\2 κούπα καλαμποκέλαιο
  • 1 αυγό χτυπημένο
  • 2 κούπες αλεύρι + όσο χρειαστεί η ζύμη
  • ξύσμα λεμονιού

ΓΕΜΙΣΗ

  • 2 κσ κακάο
  • 1\4 κούπας καρύδι τριμμένο
  • 1\4 κούπας φρυγανιά
  • 2 κσ ζάχαρη
  • 1 κγ κανέλα
  • 1\2 κγ σόδα διαλυμένη σε 2 κσ νερό

ΣΙΡOΠΙ

  • 3 κούπες ζάχαρη
  • 2 κούπες νερό
Οδηγίες
  1. Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό γάλα μαζί με τη ζάχαρη και το αλάτι.
  2. Βάζουμε το αλεύρι σε μια λεκανίτσα και ρίχνουμε το γάλα με τη μαγιά.
  3. Παίρνουμε το 1\6 της ζύμης και προσθέτουμε τα υλικά της γέμισης. Ζυμώνουμε και αν χρειαστεί προσθέτουμε φρυγανιά  ή λίγο γάλα.
  4. Κόβουμε τη ζύμη της γέμισης  σε δύο ίσα μέρη και αφήνουμε στην άκρη.
  5. Στην υπόλοιπη ζύμη ρίχνουμε όσο αλεύρι χρειαστεί ώστε να γίνει μια ζύμη μαλακή που να πλάθεται και να μην κολλάει.
  6. Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο ίσα μέρη και ανοίγουμε το καθένα σε φύλλο πάχους 2 εκ.
  7. Με τη ζύμη της γέμισης κάνουμε κορδόνι χοντρό, το βάζουμε στην άκρη του φύλλου και τυλίγουμε σε ρολό, όχι πολύ σφιχτά.
  8. Κόβουμε ροδέλες πάχους 2 δακτύλων και τις τοποθετούμε αραιά γιατί φουσκώνουν, σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, έτσι ώστε να φαίνεται η γέμιση.
  9. Πατάμε λίγο την κάθε ροδέλα και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.
  10. Βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη να βράσουν για 5 λεπτά και σιροπιάζουμε τα ροξάκια αφού μισοκρυώσουν, με το σιρόπι ζεστό, όχι καυτό.
Λίγα μυστικά ακόμα

Παρόμοια συνταγή: Ροξάκια όπως λέμε ....Ροξάν

Σχόλια
Σχόλιο από Ε.Φ. , Τρίτη, 12 Απρίλιος 2011
Όμορφα και σίγουρα νόστιμα! όπως όλα της Λάρας!Μπράβο!!!!!!!!!!!!!!!
Σχόλιο από Hlianna , Τρίτη, 12 Απρίλιος 2011
Λατρεύω τα ροξάκια!!!!
Σχόλιο από LARA LO , Τρίτη, 12 Απρίλιος 2011
ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια Ειρήνη μου!!!!προσπαθώ όσο όλες μας για το καλύτερο αποτέλεσμα!!!!
Σχόλιο από hrisag , Τρίτη, 12 Απρίλιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
τα ροξακια σου ειναι τρελα Λαρα,λαχταριστα,λαχταριστα,μπραβο!
Σχόλιο από Margo , Τετάρτη, 13 Απρίλιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Υπέροχο γλύκισμα!! Θα τα δοκιμάσω σύντομα Λάρα!!
Μεταφορά στην κορυφή