Σαλάτα με αμπελοφάσουλα, πομοντόρια και κρασοτύρι

Η συνταγή είναι από τον Χριστόφορο Πέσκια. Εγώ έφτιαξα τη σαλάτα χωρίς να βάλω τα αμύγδαλα!
- 1½ κιλό αμπελοφάσουλα,
- 8 πομοντόρια, κομμένα στη μέση, ξεσποριασμένα και κομμένα σε κυβάκια,
- 1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φετούλες,
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο,
- 150 γρ. κρασοτύρι χοντροτριμμένο ή όποιο άλλο πικάντικο τυρί σας αρέσει,
- 120 ml λάδι,
- 3 κ.σ. χυμό λεμόνι,
- 100 γρ. αμύγδαλα λευκά, καβουρδισμένα σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι και χοντροσπασμένα,
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Βράζουμε άφθονο αλατισμένο νερό, ρίχνουμε τα αμπελοφάσουλα και τα βράζουμε για περίπου 8 - 10 λεπτά.
- Μόλις είναι έτοιμα, τα σουρώνουμε και τα βάζουμε σε μια λεκάνη με κρύο νερό, στο οποίο έχουμε προσθέσει παγάκια. Έτσι θα σταματήσει ο βρασμός και θα διατηρήσουν το πράσινο χρώμα τους. Τα σουρώνουμε, τα στραγγίζουμε καλά από τα πολλά υγρά τους.
- Τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με τα πομοντόρια, το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
- Σκορπίζουμε από πάνω το τριμμένο τυρί, τα αμύγδαλα και σερβίρουμε.
Η συνταγή είναι από τον Χριστόφορο Πέσκια. Εγώ έφτιαξα τη σαλάτα χωρίς να βάλω τα αμύγδαλα!