Σάλτσα Ρόκα
1 / 2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3 κουταλιές ξίδι από κρασί
μερικά φύλλα βασιλικού
80 γρ σαλάτα ρόκα , μόνο το πράσινο γιατί τα κοτσανάκια έχουν πικρή γεύση
60 γραμμάρια τυρί Pecorino
100 γρ παρμεζάνα
50 γρ κουκουνάρια
2 κουταλιές ψιλοκομμένα αμύγδαλα
1 σκελίδα σκόρδο
3-4 κ , σ χυμό λεμονιού
1 πιπεριά τσίλι
1 / 4 λίτρο ελαιόλαδο ,
Τα χτυπάμε όλα μαζί στο πολυμίξερ και βάζουμε 100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος η και λιγότερη για μια πιο σφιχτή σάλτσα και είναι έτοιμη .
Την χρησιμοποιούμε στα μακαρόνια , για σαλάτες και για πατατοσαλάτα .




