Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

The design improved over the years, but the name s
marcusvsmith 21.5.2022 2:22
It continues to put a spring in your step
marcusvsmith 21.5.2022 2:19
Using a responsive foam that gives you an extra bo
marcusvsmith 21.5.2022 2:14
A breathable upper is made to feel contained, yet
marcusvsmith 21.5.2022 2:11
Least complicated Out there Ability for the Arizon
Galloway 12.5.2022 9:38
Ravens Have to have towards Regroup Out of the blu
Galloway 12.5.2022 9:37
Bears vs Saints Wild Card Playoff: Moment 50 perce
Galloway 12.5.2022 9:36
Brian Flores ‘still transferring for the duration
Galloway 12.5.2022 9:36
Fresh York Giants Slender 5 against Roster
Galloway 12.5.2022 9:35
Tampa Bay Bucs' Final NFL Challenger: 'Mad' Washin
Galloway 12.5.2022 9:34
Friday Cheese Curds: The Packerssecurity includes
Galloway 12.5.2022 9:33
Falcons 2021 no cost firm preview: The Falcoholic
Galloway 12.5.2022 9:32
Based on iconic ’90s fashion but keeping futuristi
elroygcrabtree 12.5.2022 3:48
Full-grain leather upper for a premium feel and su
elroygcrabtree 12.5.2022 3:45
Durable rubber sole with herringbone pattern for a
elroygcrabtree 12.5.2022 3:42
Serrated three-stripe styling shows off classic ad
elroygcrabtree 12.5.2022 3:41
men's classic leather motorcycle jacket
masterpaper 11.5.2022 5:33
Anna Claire Models - luxury escort Mykonos
cekkekarze@biyac.com 9.5.2022 10:39
What the NBA unvaccinated avid gamers
Petbigame 9.5.2022 1:58
ACC Betting Preview: January 29th
Petbigame 9.5.2022 1:57
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

2101-kimadopita11.jpg
Κιμαδόπιτα



Σαραγλί

recipe image
Προστέθηκε απόtzeni.masterchef, Σάββατο, 14 Δεκέμβριος 2013
none
Περιγραφή

 

Κλασσικό κι αγαπημένο γλυκό που ξυπνάει παιδικές μνήμες.

Συστατικά
  • 250 γραμμάρια αμύγδαλα ασπρισμένα.
  • 250 γραμμάρια καρύδια.
  • 2 φρυγανιές τριμμένες.
  • 1/2 κούπα τσαγιού ζάχαρη.
  • 1 κουταλιά κοφτή κανέλα.
  • 1/2 κιλό φύλλο κρούστας.
  • 1&1/2 κούπα βούτυρο γάλακτος .

Σιρόπι.

  • 3 κούπες ζάχαρη
  • 1&1/2 κούπας νερό.
  • Χυμό μισού λεμονιού.
  • 1 κουταλιά γλυκόζη.
  • Φλούδα από ένα πορτοκάλι.
Οδηγίες
  1. Κοπανάμε λίγο χοντρά τα αμύγδαλα και τα καρύδια , και τα προσθέτουμε σε ένα μπολ με την τριμμένη φρυγανιά, την ζάχαρη και την κανέλα. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα.
  2. Αλείφουμε ένα φύλλο με λιωμένο βούτυρο, το διπλώνουμε στη μέση , το αλείφουμε ξανά με βούτυρο και πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια με λίγο από το μείγμα καρυδιών. Επαναλαμβάνουμε άλλες τρεις φορές μέχρι να έχουμε τέσσερα διπλά φύλλα πασπαλισμένα με μείγμα καρυδιών ενδιάμεσα.
  3. Διπλώνουμε σφιχτά σε ρολό αρχίζοντας από την μεγαλύτερη πλευρά των φύλλων. Κόβουμε ένα φύλλο στη μέση, το αλείφουμε με βούτυρο και το τυλίγουμε γύρω από το ρολό . Κάνουμε έτσι συνολικά τρία ρολά.
  4. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε λοξά το ρολό σε φέτες πάχους δυο δακτύλων . Τοποθετούμε σε ένα ταψί τις φέτες με τη μια από τις δυο πλευρές προς τα κάτω .Περιχύνουμε το σαραγλί με το υπόλοιπο βούτυρο ,και το ψήνουμε στους 160 βαθμούς με αντιστάσεις για μια περίπου ώρα ,να ροδίσει ελαφρά.
  5. Βράζουμε το σιρόπι για 10 λεπτά και το ρίχνουμε καυτό στο σαραγλί όταν αυτό έχει κρυώσει. Το σερβίρουμε μετά 6-8 ώρες αφού έχει σιροπιαστεί καλά.
Λίγα μυστικά ακόμα

Αν θέλουμε μπορούμε να μη βάλουμε αμύγδαλα και να κάνουμε το σαραγλί μας μόνο με καρύδια . Μπορούμε να αντικαταστήσουμε ένα μέρος από το βούτυρο με καλό ελαιόλαδο. Έτσι το γλυκό γίνεται πιο ελαφρύ.

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή