Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Σφολιατίνια με μαρμελάδα και καρύδια

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Δευτέρα, 13 Δεκέμβριος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 5 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Μια πανεύκολη συνταγή με υλικά που υπάρχουν σπίτι και μας βγάζουν ασπροπρόσωπους σε έκτακτες επισκέψεις. Επίσης ένας τρόπος να αξιοποιήσουμε τις μαρμελάδες μας.

Συστατικά
  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 1, 5 κούπα περίπου μαρμελάδα ό,τι θέλετε
  • 1, 5 κούπα περίπου καρύδια χοντροκοπανισμένα
  • ¼ κούπας μαργαρίνη λιωμένη
  • Άχνη ζάχαρη
Οδηγίες

  1. Ανοίγουμε το κάθε φύλλο σφολιάτας και το χωρίζουμε σε 12 τετράγωνα κομμάτια.
  2. Ανακατεύουμε τη μαρμελάδα με τα καρύδια και έχουμε έτοιμη τη γέμισή μας.Φροντίζουμε η μαρμελάδα μας να μην είναι αραιή.
  3. Βάζουμε σε κάθε κομμάτι σφολιάτας από μια κουταλιά γέμιση στο κέντρο. Βρέχουμε με λίγο νερό γύρω γύρω τη σφολιάτα μας και σκεπάζουμε το πιτάκι μας και σχηματίζουμε τρίγωνο. Το πατάμε να κλείσει καλά γύρω. Αν θέλουμε χαράζουμε ελαφρά την πάνω επιφάνεια από το πιτάκι μας.
  4. Αλείφουμε με μαργαρίνη και ψήνουμε στους 180ο 25 λεπτά περίπου να ροδίσουν.
  5. Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο, τα ραντίζουμε με την άχνη.
Σχόλια
Σχόλιο από soulli , Πέμπτη, 16 Δεκέμβριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Φαίνονται υπέροχα..Για άλλη μία φορά μας διευκολύνεις Ηλιάννα!!!Γίνονται σκληρά ή τριφτά??Θα δοκιμαστεί σύντομα....!
Σχόλιο από Hlianna , Πέμπτη, 16 Δεκέμβριος 2010
Σούλα, έχουν την υφή όπως είναι το φύλλο σφολιάτας τριφτό, πάντως όχι σκληρό, αν κατάλαβα καλά.....Φαντάσου μια τυρόπιτα με σφολιάτα, αλλά με γλυκιά γέμιση.....Η άχνη κάνει το φύλλο γλυκό....
Σχόλιο από Ε.Φ. , Πέμπτη, 16 Δεκέμβριος 2010
Είναι όντως πανεύκολα και πεντανόστιμα!
Τ φτειάχνω και γώ! γειά στα χέρια σου Hlianna!
Σχόλιο από annakats , Πέμπτη, 16 Δεκέμβριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Ηλιάννα φαίνονται απίθανα. Προφανώς θα γίνονται και με τα ατομικά σφολιατάκια.
Σχόλιο από Hlianna , Πέμπτη, 16 Δεκέμβριος 2010
Φυσικά και γίνονται και με τα ατομικά σφολιατάκια είτε στρογγυλά είτε τετράγωνα. Τα ανοίγουμε λίγο με τον πλάστη να λεπτύνει το φύλλο. Εμένα μου είχε περισσέψει φύλλο από μια τάρτα που είχα φτιάξει και είχα χρησιμοποιήσει μόνο το ένα φύλλο. Το 2ο φύλλο το χρησιμοποίησα εδώ.
Σχόλιο από hrisag , Πέμπτη, 16 Δεκέμβριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Να οριστε,μια που ανοιξες το ψυγειο,και μια το νουλαπι,και μας κερασες αυτα τα λαχταριστα και τοσο ευκολα σφολιατινια!!!
Σχόλιο από Margo , Παρασκευή, 17 Δεκέμβριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Ωραιότατα! Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα! Και νηστίσιμα θα έλεγα!!
Σχόλιο από kormali , Κυριακή, 26 Δεκέμβριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
τα εφτιαξα και ηταν απιθανα!!!!!!!!!!!!!
Μεταφορά στην κορυφή