Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Κάνναβη σε τροφές
Athina P 4.1.2019 18:03
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Σφουγγάτο της Γεωργίας

recipe image
Προστέθηκε απόgeorgia2783, Παρασκευή, 25 Φεβρουάριος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 3 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Πανεύκολο και νοστιμότατο!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Άλλες κατηγορίες
  • 4 μεγάλες πατάτες
  • 1 κρεμμύδι δεν είναι όμως απαραίτητο
  • 1 μεγάλο κολοκύθι
  •  μια πιπεριά κόκκινη μεγάλη
  • 3 αυγά
  •  Αλάτι ,πιπέρι
  •  Λάδι για το τηγάνι
Οδηγίες
  1. Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις πλενουμε και της κόβουμε στα τέσσερα. Τις κόβουμε σε ψιλές φετες. Το ιδιο και το κολοκυθι.
  2. Βαζουμε το τηγάνι μας,( 28αρη )με το λαδι, να ζεσταίνεται, μολις είναι έτοιμο  ρίχνουμε τις πατατες και τις τηγανίζουμε, αλλα με προσοχή, να μην μας λιώσουν, κουναμε και λίγο το τηγάνι να μην κολλήσουν απο κάτω. Τους ρίχνουμε και το κολοκυθι, να τηγανιστεί και αυτο να παρουν χρωμα. Τους βαζουμε αλατι, πιπέρι, η οτι οπότε μπαχαρικό σας αρέσει.(Εγω εχω γιουγκοσλαβικό μπαχαρικό που τα έχει ολα μεσα, μέχρι και λαχανικό, ψιλο, ψιλο, που λέγεται ΒΕΓΚΕΤΑ!)
  3. Βαζουμε και την πιπερια κομμένη σε φετες και αυτες κομμένες, ψιλές φετες. Όταν παρουν ολα αυτο το ροδοκόκκινο χρώμα, χτυπάμε τα αυγα και το ρίχνουμε απο πάνω.
  4. Με την σπατουλα μας, παταμε βαθια μεσα, να παη μέχρι κάτω το αυγό και  κουναμε λιγο το τηγάνι, για να μην κοληση.
  5. Παίρνουμε το καπάκι απο το τηγάνι και το σκεπαζουμε λιγο να φουσκώσει ,για λίγα λεπτά, και μετα παίρνουμε ενα πιατο και το γυρνάμε να ψηθεί και απο την αλλη μερια.
  6. Αν θελουμε βαζουμε και φετα η ζαμπον οτιδηποτε αλλο σας αρέσει και εχετε στο ψυγείο, που πρέπει να φύγει!
Λίγα μυστικά ακόμα

Καμιά φορά  τυχαίνει και μου έρχονται ακάλεστοι, καλεσμένοι και δεν εχω τίποτε στο σπιτι και τους κανω αυτό ,γιατί  τους αρέσει τόσο πολύ!!!  Γίνεται γρήγορα σε 30 λεπτά!!!!!

Σχόλια
Σχόλιο από georgia2783 , Παρασκευή, 25 Φεβρουάριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Το λατρευω!!!!!!
Σχόλιο από LARA LO , Δευτέρα, 28 Φεβρουάριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote image
Την έχω φτιάξει πολλές φορές τη συνταγή αυτή και ομολογώ ότι είναι πολύ νόστιμη.Με τη διαφορά όμως ότι δεν βάζω πατάτες αλλά μανιτάρια.
Σχόλιο από Hlianna , Δευτέρα, 28 Φεβρουάριος 2011
Γιωργία, γίνεται και στο φούρνο;
Σχόλιο από georgia2783 , Παρασκευή, 04 Μάρτιος 2011
Ηλιανα στον φουρνο δεν το εχω δοκιμαση!!!!
Θα το εχω υποψη μου!
Σχόλιο από m54 , Σάββατο, 13 Αύγουστος 2011
Μπορειτε αντι να κοψετε φετουλες τα λαχανικά , να τα τριψετε στον χοντρο τριφτη. Γινεται πιο γρηγορα και ειναι το ιδιο νοστιμο .
Σχόλιο από vasiliki ver , Παρασκευή, 16 Σεπτέμβριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Γεωργία σήμερα έφτιαξα το σφουγγάτο σου,έγινε πολύ νόστιμο,εγώ το έφτιαξα στο φούρνο και τα αυγά τα χτυπάω με λίγο γάλα για πιο αφράτο μείγμα!!
Οσο απλό φαγητό τόσο νόστιμο,μπράβο!!
Μεταφορά στην κορυφή