Σίνι Μαντί
- 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 1 επιπλέον κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. βούτυρο
- λίγο ελαιόλαδο
- αλατοπίπερο
- ζωμό κότας
Για το φύλλο:
- 4 φλ τσαγιού αλεύρι
- 2 αυγά
- 2 κσ λάδι
- λίγο χλιαρό νερό, αν χρειαστεί
- Ζυμώνουμε μαζί όλα τα υλικά για το φύλλο και προσθέτουμε λίγο νερό αν μας βγει η ζύμη σκληρή. Αν βγει υγρή προσθέτουμε λίγο αλεύρι. Την κάνουμε μπαλίτσα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί μισή ώρα.
- Γέμιση: Σοτάρουμε στο λάδι τον κιμά αλατισμένο και το κρεμμύδι. Αλατοπιπερώνουμε.
- Γέμισμα: Ανοίγουμε ένα χοντρό φύλλο το κόβουμε σε τετραγωνάκια και γεμίζουμε το καθένα με μια κουταλιά κιμά. Σηκώνουμε τις άκρες της ζύμης, ώστε να είναι σαν βαρκούλες και να φαίνεται ο κιμάς.
- Σε βουτυρωμένο ταψί στρώνουμε το ένα μαντί δίπλα στο άλλο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσει ελαφρώς η ζύμη. Σ'αυτή τη φάση μπορούμε να φυλάξουμε τα μαντί στο ψυγείο και να συνεχίσουμε τη συνταγή λίγο πριν σερβίρουμε.
- Σ'ένα τηγάνι σοτάρουμε το επιπλέον κρεμμύδι με το βούτυρο και το ρίχνουμε πάνω στα μαντί. Ρίχνουμε ζωμό κότας, ίσα που να σκεπάζονται τα μαντί και ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να μείνουν με ελάχιστο ζουμάκι. Τα σερβίρουμε ζεστά.
Έχω φτιάξει τα μαντί και με κόκκινη σάλτσα και ήταν πολύ νόστιμα. Απλώς αραίωσα πελτέ ντομάτας στο ζωμό
Παρόμοια συνταγή: Mαντί