Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Σοφρίτο με πουρέ πατάτας

recipe image
Προστέθηκε απόΕ.Φ., Δευτέρα, 27 Ιούνιος 2016
none
Περιγραφή

Μια συνταγή από την Κέρκυρα πολύ νόστιμη!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 1 κιλό μοσχάρι νουά κομμένο λεπτές φέτες.
  • 200 γραμμάρια κρασί άσπρο.
  • 100 γραμμάρια ξύδι μπαλσάμικο.
  • 150 γραμμάρια αλεύρι.
  • 1 κύβο βοδινού διαλυμένο σε 350 γραμμάρια ζεστό νερό.
  • 150 γραμμάρια λάδι.
  • 6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες.
  • 1φλιτζάνι τσαγιού μαϊντανό ψιλοκομμένο,
  • αλάτι ,πιπέρι.
  • Για τον πουρέ:
  • 1 κιλό πατάτες βρασμένες και λιωμένες ,
  • μια μεγάλη κουταλιά σούπας βούτυρο,
  • αλάτι ,πιπέρι ,μοσχοκάρυδο ,
  • 1 κρόκο αυγού.
  • 1 κούπα γάλα ζεστό.
Οδηγίες
  1. Έχουμε το κρέας σε θερμοκρασία δωματίου πλυμένο και καλά σκουπισμένο.Βάζουμε αλάτι και πιπέρι στο αλεύρι και αλευρώνουμε το κρέας.
  2. Τινάζουμε να φύγει το πολύ αλεύρι, τηγανίζουμε τις φέτες λίγες-λίγες και τις γυρνάμε και από την άλλη πλευρά να κάνουν κρούστα.
  3. Βγάζουμε τις φέτες,και σε χαμηλή φωτιά σοτάρουμε τα σκόρδα,προσεχτικά προσθέτουμε το μπαλσάμικο και στην συνέχεια το κρασί.
  4. Τοποθετούμε τις φέτες σε στρώσεις,προσθέτουμε τον ζωμό του βοδινού με το ζεστό νερό του,τον μαϊντανό και σιγοβράζουμε μέχρι να γίνει το κρέας και να πηχτώσει η σάλτσα.Φυσικά ,αν χρειαστεί νερό προσθέτουμε ζεστό.
  5. Σερβίρουμε με μαϊντανό ψιλοκομμένο και σπιτικό πουρέ πατάτας.
  6. Για τον πουρέ ανακατεύουμε τις πατάτες με το βούτυρο ,το ζεστό γάλα γρήγορα, επάνω στην φωτιά ,προσθέτουμε αλάτι ,πιπέρι,μοσχοκάρυδο ,και στο τέλος τον κρόκο και συνεχίζουμε το γρήγορο ανακάτεμα μέχρι να πήξει ο πουρές μας.
Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή