Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Κάνναβη σε τροφές
Athina P 4.1.2019 18:03
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

3095-pagwtofistiki.jpg
Παγωτό φυστίκι



Σολομός φούρνου με σάλτσα κρασιού

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Τετάρτη, 18 Μάρτιος 2009
none
Περιγραφή γερμανική συνταγή
Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες

  • 1 κιλό φιλέτο σολομού χωρίς κόκκαλα
  • 1 κούπα ζωμό λαχανικών
  • Αλάτι, πιπέρι, άνηθο
  • Φρέσκα μυρωδικά (δυόσμο, δεντρολίβανο, θυμάρι, μαντζουράνα, μαϊντανό, σέλινο, θυμάρι…).ή ότι έχετε από αυτά.

Για τη σάλτσα

  • 1 κ. γλ. Βούτυρο ή λάδι
  • Χυμό 1-2 λεμονιών
  • Μισή κούπα κρέμα γάλακτος
  • Μισή κούπα λευκό κρασί
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 1 κ.γλ. βούτυρο + 1 κ.σ. λάδι
  • 2 κ.σ. αλεύρι
Οδηγίες

 

  1. Αλατίζω και πιπερώνω το ψάρι.
  2. Στο ταψί βάζω λάδι και στρώνω τα φρέσκα μυρωδικά.
  3. Πάνω τοποθετώ το ψάρι.
  4. Ρίχνω λίγο ζωμό λαχανικών και ψήνω στους 190 ο για 20΄περίπου στη μέση του φούρνου.
Η σάλτσα
  1. Βάζω βούτυρο ή λάδι στην κατσαρόλα (εγώ δεν χρησιμοποιώ βούτυρα) , αλεύρι και ψήνω για λίγο αυτό το μείγμα.
  2. Μετά ρίχνω το ζωμό λαχανικών, το κρασί και ανακατεύω γρήγορα γρήγορα με το σύρμα.
  3. Προσθέτω κρέμα, αλάτι, ζάχαρη και λίγο λεμόνι..
  4. Ανακατεύω μέσα και το αυγό με τον άνιθο.

 

Λίγα μυστικά ακόμα
Κάποιες φορές το φτιάχνω και σκέτο χωρίς τη σάλτσα μόνο με λεμόνι.
Σχόλια
Σχόλιο από vasiliki ver , Κυριακή, 18 Δεκέμβριος 2011
Αυτά τα μυρωδικά είναι φανταστικά,μου αρέσουν πολύ και ταιριάζουν πολύ στα ψαρια!!
Μεταφορά στην κορυφή