Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

The design improved over the years, but the name s
marcusvsmith 21.5.2022 2:22
It continues to put a spring in your step
marcusvsmith 21.5.2022 2:19
Using a responsive foam that gives you an extra bo
marcusvsmith 21.5.2022 2:14
A breathable upper is made to feel contained, yet
marcusvsmith 21.5.2022 2:11
Least complicated Out there Ability for the Arizon
Galloway 12.5.2022 9:38
Ravens Have to have towards Regroup Out of the blu
Galloway 12.5.2022 9:37
Bears vs Saints Wild Card Playoff: Moment 50 perce
Galloway 12.5.2022 9:36
Brian Flores ‘still transferring for the duration
Galloway 12.5.2022 9:36
Fresh York Giants Slender 5 against Roster
Galloway 12.5.2022 9:35
Tampa Bay Bucs' Final NFL Challenger: 'Mad' Washin
Galloway 12.5.2022 9:34
Friday Cheese Curds: The Packerssecurity includes
Galloway 12.5.2022 9:33
Falcons 2021 no cost firm preview: The Falcoholic
Galloway 12.5.2022 9:32
Based on iconic ’90s fashion but keeping futuristi
elroygcrabtree 12.5.2022 3:48
Full-grain leather upper for a premium feel and su
elroygcrabtree 12.5.2022 3:45
Durable rubber sole with herringbone pattern for a
elroygcrabtree 12.5.2022 3:42
Serrated three-stripe styling shows off classic ad
elroygcrabtree 12.5.2022 3:41
men's classic leather motorcycle jacket
masterpaper 11.5.2022 5:33
Anna Claire Models - luxury escort Mykonos
cekkekarze@biyac.com 9.5.2022 10:39
What the NBA unvaccinated avid gamers
Petbigame 9.5.2022 1:58
ACC Betting Preview: January 29th
Petbigame 9.5.2022 1:57
Περισσότερα...


Σολομός φούρνου με σάλτσα κρασιού

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Τετάρτη, 18 Μάρτιος 2009
none
Περιγραφή γερμανική συνταγή
Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες

  • 1 κιλό φιλέτο σολομού χωρίς κόκκαλα
  • 1 κούπα ζωμό λαχανικών
  • Αλάτι, πιπέρι, άνηθο
  • Φρέσκα μυρωδικά (δυόσμο, δεντρολίβανο, θυμάρι, μαντζουράνα, μαϊντανό, σέλινο, θυμάρι…).ή ότι έχετε από αυτά.

Για τη σάλτσα

  • 1 κ. γλ. Βούτυρο ή λάδι
  • Χυμό 1-2 λεμονιών
  • Μισή κούπα κρέμα γάλακτος
  • Μισή κούπα λευκό κρασί
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 1 κ.γλ. βούτυρο + 1 κ.σ. λάδι
  • 2 κ.σ. αλεύρι
Οδηγίες

 

  1. Αλατίζω και πιπερώνω το ψάρι.
  2. Στο ταψί βάζω λάδι και στρώνω τα φρέσκα μυρωδικά.
  3. Πάνω τοποθετώ το ψάρι.
  4. Ρίχνω λίγο ζωμό λαχανικών και ψήνω στους 190 ο για 20΄περίπου στη μέση του φούρνου.
Η σάλτσα
  1. Βάζω βούτυρο ή λάδι στην κατσαρόλα (εγώ δεν χρησιμοποιώ βούτυρα) , αλεύρι και ψήνω για λίγο αυτό το μείγμα.
  2. Μετά ρίχνω το ζωμό λαχανικών, το κρασί και ανακατεύω γρήγορα γρήγορα με το σύρμα.
  3. Προσθέτω κρέμα, αλάτι, ζάχαρη και λίγο λεμόνι..
  4. Ανακατεύω μέσα και το αυγό με τον άνιθο.

 

Λίγα μυστικά ακόμα
Κάποιες φορές το φτιάχνω και σκέτο χωρίς τη σάλτσα μόνο με λεμόνι.
Σχόλια
Σχόλιο από vasiliki ver , Κυριακή, 18 Δεκέμβριος 2011
Αυτά τα μυρωδικά είναι φανταστικά,μου αρέσουν πολύ και ταιριάζουν πολύ στα ψαρια!!
Μεταφορά στην κορυφή