Σολομός με κρέμα τυριού και λαχανικά
- 4 φιλέτα λεπτά σολομού
- 2-3 κ.σ. λάδι
- 3 φρ. κρεμμυδάκια σε λεπτές ροδέλες
- 2 κολοκυθάκια μικρά σε καρέ
- 1 συσκευασία τυρί κρέμα λάιτ φιλαδέλφεια
- 3-4 κ.σ. άνηθο ψιλ/νο
- ξύσμα λεμονιού
- αλάτι, πιπέρι
- Πλένουμε και στεγνώνουμε το ψάρι. Ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι και σοτάρουμε το σολομό για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Βγάζουμε το ψάρι σε μικρό πυρέξ και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά.
- Στο τηγάνι που έβγαλα το ψάρι, φτιάχνω τη σάλτσα τυριού: σοτάρω τα κρεμμυδάκια και το κολοκύθι για 3-4 λεπτά και προσθέτω το τυρί κρέμα και μισή κούπα νερό (ίσως και περισσότερο), διαλύω καλά το τυρί ώστε να έχω μια κρέμα σχετικά αραιή. Προσθέτω αλάτι, πιπέρι, άνηθο και ξύσμα και βράζω για 2 λεπτά με μέτρια φωτιά.
- Βγάζω το σολομό από το φούρνο και τον περιχύνω με τη σάλτσα τυριού.
- Σερβίρω με πατάτες βραστές ή φουρνοπατάτες ή ρύζι.