Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

4654-keikmpananagiorgiaken.jpg
Μπανάνα κέικ



Σολομός ποσέ

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Δευτέρα, 23 Μάρτιος 2009
none
Περιγραφή

Ένα ψάρι αρκετά λιπαρό, αλλά με τα λεγόμενα «καλά» λιπαρά ω3. Με αυτόν τον τρόπο μαγειρέματος δεν έχει βαριά μυρωδιά και τρώγεται ευχάριστα.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες

  • 1-2 φέτες σολομού ή φιλέτο
  • 1 ξερό κρεμμύδι χοντροκομμένο
  • 1 ποτήρι άσπρο κρασί
  • 1 ποτήρι νερό
  • 1 φύλλο δάφνη
  • Διάφορα φρέσκα μυρωδικά ( ρίγανη, δεντρολίβανο, μαντζουράνα, δυόσμο, μαϊντανό, φασκόμηλο κ.ά.)
  • Αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες

  1. Σε κατσαρόλα ή τηγάνι που σκεπάζει, ρίχνω νερό , κρασί άσπρο, μπόλικα αρωματικά χόρτα , λίγο ξερό κρεμμύδι, δάφνη και πιπέρι με αλατάκι.
  2. Μόλις βράσει ρίχνω το ψάρι μέσα στο υγρό και το αφήνω σκεπασμένο σε μέτρια θερμοκρασία, ένα τεταρτάκι περίπου.
  3. Το χρώμα όταν ψηθεί, θα είναι ρόζ ανοιχτό.
  4. Γίνεται «ποίημα» και τόσο ευωδιαστό.......ούτε μυρωδιά βαριά που έχει ο σολομός ούτε τίποτα.......υπέροχη γεύση εξαιτίας των χόρτων.
  5. Τα υλικά της κατσαρόλας τα πετάς καθώς και το ζουμί.
  6. Σερβίρεται με ελαιόλαδο και λεμόνι.
  7. Επίσης με βραστά λαχανικά ή πατάτες ψητές στο φούρνο ή στα μικροκύματα.
  8. Καλή επιτυχία!
Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή