Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Κάνναβη σε τροφές
Athina P 4.1.2019 18:03
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

4075-mafinsvrwmhsken.jpg
Mάφινς με βρώμη



Σουφλεδάκια με μανιτάρια και ζαμπόν

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Δευτέρα, 08 Ιούνιος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 3 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

 

Ένα πρώτο πιάτο πολύ εύκολο και γρήγορο, που μπορείτε να το κάνετε και με δική σας ζύμη τάρτας.. Επίσης και για μπουφέ είναι εντυπωσιακότατο.

 

Συστατικά

 

  • Σφολιατάκια στρογγυλά
  • 1 κ.σ. βούτυρο ή λάδι
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 1 κούπα ζαμπόν ή μπέικον ψιλ/νο
  • 1 κούπα μανιτάρια ψιλ/να
  • 1/2κούπα κρέμα γάλακτος
  • 1 αυγό
  • 1/2κούπα τυριά κίτρινα τριμμένα
  • 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλ/νο
  • αλάτι και πιπέρι

 

Οδηγίες

 

  1. Για τη γέμιση, σοτάρω στο βούτυρο ή λάδι το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και το ζαμπόν ή μπέικον για λίγο και αφήνω να κρυώσει ελαφρά.
  2. Χτυπώ σε μπολ την κρέμα με το αυγό και προσθέτω και τα τυριά.
  3. Ανακατεύω και το μείγμα με τα μανιτάρια που σοτάραμε για είναι έτοιμη η γέμιση. Διορθώνω το αλάτι και βάζω και πιπέρι.
  4. Ξεπαγώνω τα σφολιατάκια και τα εφαρμόζω στις θήκες για μάφιν. Εσείς, αν χρησιμοποιήσετε άλλη ζύμη, κόψτε με κουπάτ τη ζύμη στο μέγεθος των θηκών των μάφιν που έχετε.
  5. Δεν προψήνω τη σφολιάτα με φασόλια και τέτοια, αλλά γεμίζω τις θηκούλες απευθείας με το μείγμα σχεδόν μέχρι πάνω και τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 ο μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
  6. Τα τοποθετώ στην πιο κάτω θέση του φούρνου μας και ελέγχω αν έχουν ψηθεί και από κάτω.
  7. Καλή επιτυχία!

 

Λίγα μυστικά ακόμα

 

  • Φτιάχνετε σε θήκες για μάφιν, αλλά μπορεί και να γίνει και τάρτα για τραπέζι.
  • Εγώ χρησιμοποιώ τη σφολιάτα, που υπάρχει στην κατάψυξη και έτσι με βγάζει ασπροπρόσωπη σε ώρα ανάγκης

 

Σχόλια
Σχόλιο από Margo , Τρίτη, 09 Ιούνιος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Υπέροχα και πεντανόστιμα!
Σχόλιο από Δώρα , Παρασκευή, 10 Σεπτέμβριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Νοστιμότατα τα σουφλεδάκια,τα έχω κάνει πολλές φορές και έχω δώσει την συνταγή και σε άλλες φίλες. Άρεσαν πολύ! Έχω κάνει μερικές αλλαγές, έβαλα ζαμπόν καπνιστό και μανιτάρια πλευρώτους.
Μεταφορά στην κορυφή