Σουηδικά Τσουρεκάκια
- 2 πακέτα αλεύρι για τσουρέκια (εγώ παίρνω Ρομπέν των Δασών)
- 2 βιτάμ πακέτα.
- 100 γραμμάρια μαγιά νωπή.
- 500 γραμμάρια φρέσκο γάλα.
- 6 αυγά για την ζύμη και 2 για το άλειμμα.
- 2 βανίλιες άρωμα.
- 4 κουταλιές σούπας ζάχαρη.
- Λίγο αλάτι.
- Ξύσμα 3 πορτοκαλιών.
Για το άλειμμα:
- 750 γραμμάρια γάλα,
- 1&1/2 πακέτο ζάχαρη άχνη που την λιώνουμε στο γάλα χωρίς βράσιμο καθόλου.
- Κρατάμε λίγο βιτάμ για να αλείψουμε τα ταψιά και λιώνουμε σε κατσαρολάκι τα άλλα.
- Ανοίγουμε λακκούβα στο αλεύρι και ρίχνουμε μέσα τα λιωμένα βιτάμ ,την ζάχαρη, το αλάτι, την βανίλια ,το ξύσμα, την μαγιά διαλυμένη στο 1/2 κιλό χλιαρό γάλα και τα 6 αυγά χτυπημένα.
- Ζυμώνουμε καλά την ζύμη και την σκεπάζουμε .Την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για 1 ώρα.
- Ανοίγουμε φύλλα παραλληλόγραμα πάχους μισού εκατοστού περίπου και διαστάσεις 20 επί 25 εκατοστά και κόβουμε λωρίδες φάρδους 3 εκατοστών. Τις στριφογυρίζουμε ελαφρά τις δίνουμε διάφορα σχήματα.
- Τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί αραιά γιατί φουσκώνουν. Τα αλείφουμε με χτυπημένο αυγό και τα ψήνουμε σε 180 βαθμούς έως ότου πάρουν ένα ελαφρά ρόδινο χρώμα(όχι να κοκκινίσουν).
- Τα βγάζουμε και ΑΜΕΣΩΣ τα κάνουμε πολλές πολλές επαλείψεις με το σιρόπι(5-6 φορές)που ΔΕΝ βράσαμε καθόλου.
- Η άχνη θα διαλυθεί στο γάλα με ανακάτεμα ,χωρίς βράσιμο καθόλου.
- Χρειάζονται λίγο ψήσιμο γιατί αν ροδοκοκκινίσουν πολύ δεν θα απορροφούν το σιρόπι.
- Θέλουμε 2 πινέλα, γιατί με το ένα θα αλείφουμε με αυγό και με το άλλο θα αλείφουμε σιρόπι.
- Χρειαζόμαστε αρκετά ταψιά γιατί δεν μπορούμε να βγάζουμε τα τσουρεκάκια φρεσκοσιροπιασμένα και να βάζουμε άλλα στο ίδιο ταψί
- .Επίσης καλό είναι να μπούν τα τσουρεκάκια όλα στα ταψιά και μετά να αρχίσει το ψήσιμο ,γιατί πρέπει ΑΜΕΣΩΣ να γίνεται το σιρόπιασμα.
- Γίνονται πολλά, γιαυτό μπορούμε να κάνουμε την μισή δόση.
μμμ!!!!
πολυ ωραια μπραβο κοριτσια!!!!!!!!!
