Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 19.9.2017 12:18
Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 5.9.2017 8:17
Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
howto 16.7.2017 16:45
Φτιάξε πετιμέζι σύκου
howto 11.7.2017 10:21
Φτιαξε ευκολα βανίλια υποβρύχιο
howto 11.7.2017 9:53
Φτιάξε εύκολα το υπέροχο λικέρ καρύδι
howto 11.7.2017 9:50
Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
howto 11.7.2017 9:46
Απ:Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Hlianna 22.4.2017 19:06
Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Αποστολία 22.4.2017 16:13
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
Bianka 17.10.2016 18:25
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
belladona 9.9.2016 12:12
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
netcafe2 4.6.2016 7:43
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 13.6.2015 17:24
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 15.4.2015 12:27
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 15.4.2015 12:25
ΦΤΙΑΞΤΕ ΣΚΟΝΗ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
howto 22.3.2015 17:08
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 26.2.2015 14:57
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 26.2.2015 14:57
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 20.2.2015 17:56
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 20.2.2015 17:55
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

288-mageirikesdiadromes.jpg
Η Βασιλόπιτά μου



Σπαγγέτι με Γαρίδες

recipe image
Προστέθηκε απόjohn73, Τετάρτη, 18 Μάρτιος 2015
none
Περιγραφή

Σπαγγέτι με Γαρίδες που εκτέλεσαν οι σπουδαστές Μαγειρικής ΙΕΚ ΞΥΝΗ Γλυφάδας

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 500 γρ. μακαρόνια σπαγγέτι ή λιγκουίνι
  • 1 κιλό γαρίδες μεσαίου μεγέθους
  • 2 μέτρια κρεμμύδια
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1/2 ποτήρι (του κρασιού) λευκό κρασί
  • 8 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • 2 κουτ. γλ. ζάχαρη
  • αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
  • 1 κουτ. γλ. μπούκοβο καυτερό
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Οδηγίες
  1. Καθαρίζουμε τις γαρίδες, τις πλένουμε, τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε να στραγγίζουν.
  2. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και τη σκελίδα του σκόρδου ολόκληρη.
  3. Μόλις τα κρεμμύδια γυαλίσουν και μαραθούν σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πολτό ντομάτας, ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και το μπούκοβο.
  4. Αφήνουμε την σάλτσα να σιγοβράζει περίπου για 20 λεπτά και στο τέλος προσθέτουμε τον μαϊντανό και τις γαρίδες και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα πέντε λεπτά.
  5. Βράζουμε τα μακαρόνια μας, να κρατάνε ( al dente ), τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε μέσα στην σάλτσα ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να ενσωματωθούν με την σάλτσα.
Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή