Σπαγγέτι πουτανέσκα

Είναι κόκκινη , είναι φλογερή , είναι νόστιμη και γρήγορη αυτή η μακαρονάδα από τη Σικελία .
- Μισό κιλό σπαγγέτι
- 1 κρεμμύδι ψιλ / νο
- 2 σκελίδες σκόρδο στην πρέσα
- 1 ποτήρι κρασί
- 1 κουτί ντομάτα ή μισό κιλό φρέσκιες ντομάτες πολτοποιημένες
- 2-3 κ.σ. μαύρες ελιές σε φετάκια
- 2 κ.σ. κάπαρη
- ¼ της κούπα λάδι
- 3-4 αντζούγιες
- 2 πιπερίτσες τσίλι θρυμματισμένες
- 3-4 κ.σ. μαϊντανό
Βράζουμε τα μακαρόνια και τα σουρώνουμε .
Σοτάρουμε στο λάδι το σκόρδο και στη συνέχεια ρίχνουμε και το κρεμμύδι .
Προσθέτουμε τις αντζούγιες και τις λιώνουμε με το πιρούνι .
Βάζουμε τις τσίλι και σβήνουμε με το κρασί .
Ρίχνουμε την ντομάτα και αφήνουμε να βράσει για 20 λεπτά , ενώ στα πρώτα 5 λεπτά προσθέτουμε τις ελιές και την κάπαρη .
Αλατίζουμε με προσοχή και ρίχνουμε πιπέρι . Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει .
Ρίχνουμε τη σάλτσα μέσα στα μακαρόνια μαζί με το μαϊντανό και ανακατεύουμε .
Σερβίρουμε με φρέσκο πιπέρι .




