Σπανακόπιτα εύκολη με ξυνομυζήθρα
Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Άλλες κατηγορίες
- 1/2 κιλό σφολιάτα.
- 300 γραμμάρια ξυνομυζήθρα,
- 1/2 κιλό κατεψυγμένο σπανάκι.
- 1/2 ματσάκι κρεμμυδάκια.
- 2 αυγά και 1 για επάνω.
- Λίγο άνηθο.
- Λάδι.
- Πιπέρι.
Οδηγίες
- Χωρίζουμε την σφολιάτα στα δύο. Την ανοίγουμε και βάζουμε το ένα κομμάτι σε ταψί νούμερο 37 λαδωμένο .Τις γωνίες που περισεύουν τις αφήνουμε να εξέχουν.
- Στρώνουμε την γέμιση και βάζουμε απο πάνω το άλλο φύλλο χιαστί ,και έτσι έχουμε γύρω -γύρω περίσσιο φύλλο που το κάνουμε κόθρο.(Το τυλίγουμε σαν σχοινί)
- Αλείφουμε την πίτα με αυγό χτυπημένο και την χαράζουμε.
- Την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς περίπου μισή ώρα,η έως ότου ροδοκοκκινίσει
- Για την γέμιση:
- Ζεματάμε για λίγα λεπτά το σπανάκι και το σουρώνουμε
- .Σωτάρουμε το κρεμμυδάκι και προσθέτουμε και το σπανάκι
- .Το γυρίζουμε 2-3 φορές και το κατεβάζουμε απο την φωτιά .Προσθέτουμε τον άνηθο.
- Όταν κρυώσει προσθέτουμε και την ξυνομυζήθρα τριμμένη,ανακατεμένη με 2 αυγά και λίγο πιπέρι.
- Αλάτι δεν βάζουμε γιατί η μυζήθρα είναι αλμυρή.
Σχόλια
Πολύ εύκολη συνταγή για μια διαχρονική πιτούλα!!Μπράβο Ειρήνη μου...5 σκουφάκια για σένα...!!!
Η ξυνομυζήθρα είναι σπουδαίο τυρί και το χρησιμοποιώ συχνά!!!Πολύ ωραίο σχέδιο!!!!
αγαπημενη πιτα αυτη,λατρευω το σπανακι!
Το σχέδιο είναι ένα επίκαιρο αστέρι!