Σπέσιαλ μακαρονάδα με ζαμπόν ή zwan
Μακαρονάδα λαχταριστή , που σας λύνει τα χέρια σε ξαφνικές επισκέψεις , όταν θέλετε να τους ευχαριστήσετε ακόμα κι αν έχετε λιγοστά πράγματα στο ψυγείο και στα ντουλάπια σας . Πάντως σε μένα , όσοι την φάγανε , όταν ξανάρθουν πάντα μου την ζητούν .
1 πακέτο μακαρόνια Νο 10
2 κ.σ. σπορέλαιο στο νερό για να μη κολάν
1 κ.σ. αλάτι
1 / 2 φλ . σπορέλαιο για το τσιγάρισμα των μακαρονιών
2 κύβους ζωμού βοδινού .
2 ποτηράκια μικρά ζωμό από τα βρασμένα μακαρόνια
1 / 2 φλ / νι λάδι
1 πιπεριά ψιλικ / νη πράσινη
1 κρεμμύδι μέτριο
1 κονσέρβα μικρή μανιτάρια που τα ξεπλένουμε και τα ψιλοκόβουμε .
1 κονσέρβα ντοματάκια ολόκληρα στο μπούλτι τριμμένα , τα ολόκληρα είναι καλύτερη ποιότητα
2 κ.σ. ντομάτα πελτέ
2. κ.σ. ρίγανη , 1 / 2 κ.σ. αλάτι , 1 κ.γλ. πιπέρι
2 φύλλα δάφνη
1 κύβος βοδινού
5 φέτες ψιλοκομμένες ζαμπόν ή μία μικρή κονσέρβα Zwan , τριμμένο στο τρίφτη .
Τριμμένο τυρί φέτα και γκούντα μαλακό σε όσους δεν αρέσει η γραβιέρα .
Βράζουμε τα μακαρόνια και τα ξεπλένουμε καλά . Τα τσιγαρίζουμε με το σπορέλαιο και ρίχνουμε το κρατημένο 1 μικρό ποτηράκι ζωμό από τα μακαρόνια και μέσα σ αυτό διαλυμένος ο κύβος ζωμού . Ανακατεύουμε καλά και ξεκινάμε να φτιάξουμε τη σάλτσα .
Στην κατσαρολίτσα ρίχνουμε και καίμε λίγο το λάδι και μέσα σ αυτό ρίχνουμε τα υλικά με τη σειρά που δίνονται . Ασφαλώς μαραίνουμε και λίγο την πιπεριά και το κρεμμύδι .
Όταν βράσει η σάλτσα 20τουλάχιστον , ρίχνουμε το ζαμπόν ή το ζβαν τριμμένο στο τρίφτη και συνεχίζουμε 5 ακόμα .
Σερβίρουμε με φέτα τυρί και γκούντα τριμμένα .
θα μου πείτε .... μακαρονάδα έγραψε .... αλλά δοκιμάστε την και πέστε μου αν θα κάνετε πάλι άλλη !
Η σάλτσα είναι ιδανική και για πίτσες , με ζαμπόν βέβαια .
H φωτογραφία από την Βianka.
λεγε για να την μαγειρεψω αυριο