Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Σπανακοτυρόπιτα η κλασική

recipe image
Προστέθηκε απόerotas, Πέμπτη, 29 Απρίλιος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 7 χρήστες ψήφισαν
none
Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Άλλες κατηγορίες
Φτιάχνει
15 κομμάτια

Για τη ζύμη

  • 750 γρ. αλεύρι κίτρινο (για παραδοσιακές πίτες)
  • 1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. ξίδι
  • 1 1/2 ποτήρι κρασιού νερό χλιαρό
  • 1 κ.γλ. κοφτό αλάτι
  • ελαιόλαδο και αλεύρι για το άνοιγμα των φύλλων

Για τη γέμιση

  • 1 κιλό σπανάκι φρέσκο
  • 10 κρεμμυδάκια φρέσκα με τα φύλλα τους
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 2 αυγά
  • 600 γρ. φέτα
  • 100 γρ. κεφαλοτύρι
  • φρυγανιά λίγη
  • αλάτι , φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Οδηγίες
  1. Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο.
  2. Προσθέτουμε το ξίδι , αλάτι , ελαιόλαδο , ανακατεύουμε και προσθέτουμε λίγο- λίγο το νερό ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
  3. Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε το λιγότερο 30'.
  4. Φτιάχνουμε την γέμιση.
  5. Πλένουμε καλά και ψιλοκόβουμε το σπανάκι και τα κρεμμυδάκια.
  6. Τα βάζουμε σε σουρωτήρι ρίχνουμε 1 κ.σ. αλάτι και τα ζυμώνουμε να κατέβουν τα υγρά.
  7. Τα στύβουμε καλά και με τα χέρια να στραγγίξουν εντελώς και τα βάζουμε σε μπολ.
  8. Πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο άνηθο.
  9. Ρίχνουμε τα αυγά χτυπημένα και τα τυριά τριμμένα.
  10. Προσθέτουμε πιπέρι , φρυγανιά και ανακατεύουμε καλά.
  11. Χωρίζουμε την ζύμη σε 3 μέρη το ένα να είναι όσο τα δύο μαζί.
  12. Τα ανοίγουμε σε αλευρωμένο πάγκο σε ίδιο μέγεθος.(έτσι το ένα θα βγει πιο παχύ από τα άλλα δύο που θα έχουν το ίδιο πάχος)
  13. Αλείφουμε με λάδι ένα ταψί 25x30 εκ. περίπου , πασπαλίζουμε με λίγη φρυγανιά και απλώνουμε το χοντρό φύλλο.
  14. Βάζουμε την γέμιση και την απλώνουμε καλά.
  15. Καλύπτουμε με τα άλλα δύο φύλλα που τα έχουμε λαδώσει ελαφρά , τυλίγουμε τις άκρες να κλείσει καλά.
  16. Λαδώνουμε από πάνω και ραντίζουμε με λίγο νερό.
  17. Χαράζουμε την πίτα και ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 1 1/2 περίπου ώρα.
Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Σάββατο, 01 Μάιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Το φύλλο υπέροχο, μου αρέσει πολύ.
Σχόλιο από Margo , Σάββατο, 01 Μάιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Υπέροχη η πίτα σου! Σταθερή αξία αυτό το τόσο Ελληνικό έδεσμα!!
Σχόλιο από hrisag , Σάββατο, 01 Μάιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Σπανακοτυροπιτα με σπιτικο φυλλο,οτι καλυτερο!!!!
Σχόλιο από fifi , Κυριακή, 02 Μάιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πάρα πολύ ωραία πεντανόστιμη θα την κάνω και γω σίγουρα.
Σχόλιο από bhsaria58 , Δευτέρα, 03 Μάιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Και εμένα το φύλλο σου με τρελαίνει όπως και το όνομά σου...χαχαχχα...βέβαια εγώ θα το προτιμούσα με σκέτα χόρτα αυτό το φύλλο στη πίτα!!!
Μεταφορά στην κορυφή