Στρούντελ σιροπιαστό
- 1 φύλλο σφολιάτας
- 2 μήλα
- 2 μπανάνες
- 2 κουταλιές της σούπας σταγόνες σοκολάτας
- 1/2 κούπα ζάχαρη
- Ανοίγουμε το φύλλο της σφολιάτας και στο μισό βάζουμε το ένα μήλο κομμένο σε λεπτές φέτες, τις μπανάνες ψιλοκομμένες και τη σοκολάτα.
- Κλείνουμε με το άλλο μισό φύλλο και πατάμε καλά τις άκρες να κολλήσουν.
- Μ ένα μαχαίρι χαράζουμε το στρούντελ και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
- Όση ώρα ψήνεται το στρούντελ μας, καθαρίζουμε και κόβουμε σε 4 κομμάτια το άλλο μήλο.
- Το βάζουμε σε μια κατσαρολίτσα να βράσει με μισή κούπα νερό και μισή κούπα ζάχαρη.
- Όταν γίνει κομπόστα, προσθέτουμε μία βανίλια και 1 κουταλιά χυμό λεμονιού.
- Βγάζουμε το στρούντελ μας από το φούρνο και το σιροπιάζουμε με το σιρόπι της κομπόστας.
- Γαρνίρουμε με τα κομμάτια του μήλου και πασπαλίζουμε με κανέλλα.
Αν δε θέλουμε να σιροπιάσουμε το στρούντελ μας, όταν ψηθεί μπορούμε να το πασπαλίσουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλλα.