Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Συκώτι Μοσχαρίσιο στο τηγάνι

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Πέμπτη, 20 Ιανουάριος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 4 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Συκώτι φτιαγμένο μέ Πουρέ πατάτας ,καραμελωμένες φέτες  μήλων και κρεμμύδια

Συστατικά
  • 4 λεπτές φέτες βοδινό συκώτι
  • Αλάτι Πιπέρι
  • 2 κουταλιές της σούπας αποξηραμένη μαντζουράνα
  • 4 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 2-3 κουταλιές της σούπας λάδι
  • μερικές σταγόνες βαλσαμικό ξύδι
  • Επίσης:1 μέτριο μήλο κομμένο σέ φέτες
  • 2-3 κρεμμύδια κομμένα σέ ρορέλες
  • αλευρι50 γρ
  • βουτύρου καί λίγο ελαιόλαδο για τά μήλα
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο για το κρεμμύδι,
  • αλάτι, Πιπέρι
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη

 

  • Πουρέ πατάτας: 1 κιλό πατάτες
  • Αλάτι
  • 200 ml γάλα
  • Πιπέρι
  • Μοσχοκάρυδο
  • 50 ml κρέμα γάλακτος
Οδηγίες

  1. Σκουπίζουμε τό συκώτι, μέ χαρτί κουζίνας, προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι, πρώτα από τη μία πλευρά, και πασπαλίζουμε με μαντζουράνα.
  2. Τά πασπαλίζουμε μέ αλεύρι και τά τινάζουμε γιά νά φύγει τό περισσότερο, αυτό είναι το τέχνασμα για να τα κάνει τραγανά.
  3. Τά τηγανίζουμε  σέ καυτό λάδι - καί ένα μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι. Όταν τηγανιστούν καί από τι΄ς δύο πλευρές,  τά  τοποθετείτε πάνω σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο καί τά ψεκάζετε  με λίγο μπαλσάμικο και τυλίγετε τα αμέσως μέ τό  αλουμινόχαρτο. Τά βάζουμε σέ ζεστό φούρνο, στους 100 βαθμούς. αφήνετε μέχρι νά σερβίρουμε
  4. Στό ίδιο τηγάνι βάζουμε τό  βούτυρο νά κάψει καί ρίχνουμε μέσα τά φετάκια από τά μήλα και ανακαινίστε,  ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι και πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη. Στη συνέχεια τά  βάζουμε σέ ένα πιάτο  
  5. Τα κρεμμύδια σε δαχτυλίδια, κομμένα τά ρίχνουμε στό  αλεύρι καί τά τηγανίζουμε στό λάδι,   μετά ρίχνουμε  αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη, τα ανακατεύουμε ξανά και ξανά μέχρι να  γίνουν ωραία τραγανά
  6. Εν τω μεταξύ τίς πατάτες τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό. Στραγγίστε το νερό καί μέ τό μίξερ ανακατέψτε καλά και ρίξτε το γάλα.  Επίσης αλάτι, πιπέρι και το μοσχοκάρυδο  προσθέτω   κρέμα γάλακτος και τό βούτυρο ανακατέψτε λίγο ακόμη τόν πουρέ καί δοκιμάστε από αλάτι
  7. Βάζουμε σέ ένα πιάτο πουρέ επάνω  μία μερίδα συκώτι, μετά φέτες μήλου, από τα μήλα καί από πάνω   τα κρεμμύδια. πασπαλίζουμε μέ φρέσκα βότανα  Γύρο γύρο μερικές  διακοσμητικές πινελιές βαλσάμικο ξύδι και καλή σας Όρεξη!
Σχόλια
Σχόλιο από Ε.Φ. , Κυριακή, 23 Ιανουάριος 2011
Πολύ ενδιαφέρουσα συνταγή Μπιάνκα! θα την κάνω κάποια στιγμή γιατί μου αρέσει το συκώτι! πόσο βούτυρο βάζεις στον πουρέ;
Σχόλιο από Margo , Κυριακή, 23 Ιανουάριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Συκώτι, αγαπημένο έδεσμα και η συνταγή σου Bianka πολύ πρωτότυπη!!
Σχόλιο από Bianka , Κυριακή, 23 Ιανουάριος 2011
1 κ,σ Ειρηνη μου
Σχόλιο από hrisag , Κυριακή, 23 Ιανουάριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
πολυ ωραια η συνταγη σου Μπιανκα,προσωπικα στον πουρε πατατας εγω βαζω πολυ περισσοτερο βουτυρο,αλλα μαλλον εδω αφου εβαλες κρεμα γαλακτος χρειαζεται μονο μια κ,σ.
Σχόλιο από Bianka , Κυριακή, 23 Ιανουάριος 2011
ναι Χρυσα μου!!αλλα μπορης να βαλης περισοτερο αν το θελετε
Σχόλιο από Bianka , Κυριακή, 23 Ιανουάριος 2011
ναι Χρυσα μου!!αλλα μπορης να βαλης περισοτερο αν το θελετε
Σχόλιο από vasiliki ver , Κυριακή, 23 Ιανουάριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Μπιάνκα η συνταγή μπήκε στα αγαπημένα και θα τη στείλω στην αδερφή μου που τρελαίνεται για συκώτι!Εμένα ολα τα υλικά μου αρέσουν αλλά το συκώτι?μπορώ να φτιάξω τη συνταγή αυτή με άλλο μέρος μοσχαριού??
Σχόλιο από Νάνα , Σάββατο, 10 Δεκέμβριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Ένα από τα αγαπημένα μου πιάτα!Δοκιμάστε το οπωσδήποτε.Μπράβο Μπιάνκα!
Μεταφορά στην κορυφή