Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Buy fake Canadian banknotes
scottbowerss032 6.8.2022 10:20
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

1591-kalitsounia.jpg
Κρητικά καλτσούνια



Τα τσουρέκια της Γεωργίας

recipe image
Προστέθηκε απόgeorgia2783, Παρασκευή, 08 Απρίλιος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Aπίθανα, αφράτα τσουρέκια!!!

Συστατικά
  • 3 κιλά αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 μαγιές
  • 3 φλιτζάνια  Γάλα
  • 500 γρ βούτυρο
  • 7 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 18 αυγά
  • 6 κ. του γλ ,μαχλεπι
  •  ξύσμα από 2 πορτοκάλια
Οδηγίες
  1. Η ζύμη μας Χρειάζεται μια μεγάλη λεκάνη για 20 Λίτρα!
  2. Το γάλα να είναι χλιαρο. Παίρνουμε ενα μπολ και βαζουμε τις μαγιές μεσα στο γαλα ,με λιγο ζαχαρη και το χτυπάμε με το σύρμα της κουζίνας να αφρίσει, την σκεπαζουμε και την αφηνουμε, να φουσκώσει!
  3. Βάζουμε στην λεκάνη το αλεύρι ,την ζάχαρη, το ξύσμα από τα 2 πορτοκάλια το μαχλεπη και το βούτυρο.
  4. Εν τω μεταξύ έχει φουσκώσει η μαγια μας και την βαζουμε και αυτήν μεσα.
  5. Τα αυγα τα εχω βάλει σε μια βαθιά λεκάνη και τα έχω χτυπήσει με το σύρμα κουζίνας, και τα βάζω και αυτά μέσα και αρχίζω να ζυμώνω.
  6. Στο δουλεμα ,θα χρειαστεί και άλλο αλεύρι, μέχρι το τελος περίπου 2 φλιτζάνια, αλλα σιγά, σιγά στο δουλεμα να μπαίνει οχι μονομιάς, φροντίστε να είναι μια πολύ μαλακιά ζυμη.
  7. Μόλις δούμε στο δούλεμα όταν βάζουμε το χέρι μέσα για να ανασηκώσουμε την ζύμη, ότι δεν κολλαει πια τόσο στο κάτω μέρος,  βαζουμε λιγο λαδι στα χερια και το ζυμώνουμε ακόμα λίγο. η ζυμη είναι πολύ μαλακιά και γυαλίζει.
  8. Την σκεπάζουμε και την βάζουμε καπου, που να ειναι ζεστο μερος, εγω την εβαλα στην πορτα μπροστα ,και την κοιτούσε ολη μέρα ο ηλιος!για 5 ώρες...
Λίγα μυστικά ακόμα

(Τα υλικά σας να είναι όλα θερμοκρασία δωματίου)

Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Σάββατο, 09 Απρίλιος 2011
Πολύ καλή συνταγή, Γιωργία!!!Καλό Πάσχα σου εύχομαι!!
Σχόλιο από Ε.Φ. , Σάββατο, 09 Απρίλιος 2011
Πολύ όμορφα τσουρέκια ! καλό Πάσχα λοιπόν Γεωργία!
Σχόλιο από Margo , Δευτέρα, 11 Απρίλιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Θαυμάσια! Και του χρόνου!! Καλό Πάσχα!!
Μεταφορά στην κορυφή