Τα τσουρέκια της Γεωργίας
- 3 κιλά αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 4 μαγιές
- 3 φλιτζάνια Γάλα
- 500 γρ βούτυρο
- 7 φλιτζάνια ζάχαρη
- 18 αυγά
- 6 κ. του γλ ,μαχλεπι
- ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- Η ζύμη μας Χρειάζεται μια μεγάλη λεκάνη για 20 Λίτρα!
- Το γάλα να είναι χλιαρο. Παίρνουμε ενα μπολ και βαζουμε τις μαγιές μεσα στο γαλα ,με λιγο ζαχαρη και το χτυπάμε με το σύρμα της κουζίνας να αφρίσει, την σκεπαζουμε και την αφηνουμε, να φουσκώσει!
- Βάζουμε στην λεκάνη το αλεύρι ,την ζάχαρη, το ξύσμα από τα 2 πορτοκάλια το μαχλεπη και το βούτυρο.
- Εν τω μεταξύ έχει φουσκώσει η μαγια μας και την βαζουμε και αυτήν μεσα.
- Τα αυγα τα εχω βάλει σε μια βαθιά λεκάνη και τα έχω χτυπήσει με το σύρμα κουζίνας, και τα βάζω και αυτά μέσα και αρχίζω να ζυμώνω.
- Στο δουλεμα ,θα χρειαστεί και άλλο αλεύρι, μέχρι το τελος περίπου 2 φλιτζάνια, αλλα σιγά, σιγά στο δουλεμα να μπαίνει οχι μονομιάς, φροντίστε να είναι μια πολύ μαλακιά ζυμη.
- Μόλις δούμε στο δούλεμα όταν βάζουμε το χέρι μέσα για να ανασηκώσουμε την ζύμη, ότι δεν κολλαει πια τόσο στο κάτω μέρος, βαζουμε λιγο λαδι στα χερια και το ζυμώνουμε ακόμα λίγο. η ζυμη είναι πολύ μαλακιά και γυαλίζει.
- Την σκεπάζουμε και την βάζουμε καπου, που να ειναι ζεστο μερος, εγω την εβαλα στην πορτα μπροστα ,και την κοιτούσε ολη μέρα ο ηλιος!για 5 ώρες...
(Τα υλικά σας να είναι όλα θερμοκρασία δωματίου)