Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Κάνναβη σε τροφές
Athina P 4.1.2019 18:03
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

2950-sardelapsiti.jpg
Σαρδέλα ψητή



Ταϊλανδέζικο πράσινο κάρι με κοτόπουλο

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Σάββατο, 07 Σεπτέμβριος 2013
none
Περιγραφή

Αρωματική και πεντανόστιμη ασιατική συνταγή που μπορεί να γίνει και με ψάρι ή γαρίδες.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
4-6 μερίδες
  • 3 στήθη κοτόπουλου κομμένα σε μπουκίτσες ή φιλέτο ψαριού (πέρκα, συναγρίδα, γλώσσα)
  • 4 κ.σ. σησαμέλαιο για το σοτάρισμα ή σπορέλαιο , το σησαμέλαιο στο μεγάλο μπουκάλι που είναι ανοιχτόχρωμο και όχι το σκουρόχρωμο που είναι καβουρντισμένο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλ/νο
  • 1 σκ. Σκόρδο στην πρέσα
  • 1 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ τριμμένο ή ψιλ/νο
  • 2 κ.σ. φις σος
  • 2 κ.σ. σόγια σος
  • 1 κουτί κρέμα καρύδας ( 400 ) γρ
  • Φρέσκο κόλιανδρο
  • Χυμό από 1 λάιμ
  • 2 γεμάτες κουταλιές της σούπας πάστα από πράσινο κάρι

 

Πάστα κάρι για να τη φτιάξετε μόνοι σας ( πάστα με 12 υλικά)

  • 1 μάτσο φρέσκο κόλιαντρο
  • 2 κλωναράκια λέμονγκρας ψιλ/νο
  • 3 πράσινες καυτερές πιπεριές
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλ/νο
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλ/να
  • 4 σκ. Σκόρδο ψιλ/νο
  • Ξύσμα από 1 λάιμ
  • 1 κ. γλ. Φις σος
  • 1 κ.σ. φρ. Τζίντζερ ψιλ/νο
  • 4 φύλλα λάιμ
  • 2 κ.σ. σόγια σος
  • ½ φλιτζάνι καλαμποκέλαιο
Οδηγίες
  1. Για τη πάστα πράσινο κάρι που θα φτιάξουμε μόνοι μας, χρειάζεται να βάλουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και να τα πολτοποιήσουμε και είναι έτοιμα προς χρήση.
  2. Σοτάρουμε στο λάδι το κοτόπουλο σε πολύ ζεστή φωτιά για 2-3 λεπτά, ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το τζίτνζερ και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για λίγο ακόμα.
  3. Ρίχνουμε τη φις σος, τη σόγια, 2 μεγάλες κ.σ. πράσινο κάρι, έτοιμο ή από το δικό μας και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά.
  4. Τέλος ρίχνουμε την κρέμα καρύδας , αφήνουμε για λίγο σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το φρέσκο κόλιανδρο και το χυμό λάιμ και το κατεβάζουμε. Έτοιμο το σερβίρουμε με ρύζι ατμού ή ρυζομακάρονα….
  5. Σύνολο ψησίματος τα 15 λεπτά.

 

Λίγα μυστικά ακόμα
  • Αν βάλετε ψάρι ή γαρίδες, προσοχή στο ανακάτεμα και θέλει και λιγότερο χρόνο.
  • Όλα τα υλικά για το μαγείρεμα υπάρχουν στα μεγάλα σούπερ μάρκετ ή στα ασιατικά μαγαζιά τροφίμων. Για τη πάστα καρι τη σπιτική μερικά υλικά θα τα βρείτε μόνο στα καταστήματα με ασιατικά τρόφιμα.
  • Δεν έβαλα φρέσκο κόλιανδρο στο τέλος, γιατί δε βρήκα στο μανάβη μου σήμερα, αλλά έβαλα λίγο πολτό από φρέσκο κόλιανδρο που είχα προμηθευτεί για ώρα ανάγκης από τα ασιατικά.
  • Η συνταγή από το βιβλίο «Αυτή είναι η κουζίνα μου» του Β. Δρίσκα.
  • Στη φωτό με τα λάδια, το πρώτο μπουκάλι με σησαμέλαιο χρησιμοποιούμε το ανοιχτόχρωμο για σοταρίσματα. Το 2ο το καβουρντισμένο σησαμέλαιο το βάζουμε στο τέλος και για άρωμα σε κάποιες συνταγές.
  • Η Ταϊλάνδη και η κουζίνα της.
Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή