Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Κάνναβη σε τροφές
Athina P 4.1.2019 18:03
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

956-keik ginger.jpg
Κέικ Τζίντζερ



Τανωμένος σουρβάς

recipe image
Προστέθηκε απόΕ.Φ., Τρίτη, 29 Μάρτιος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 4 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Μια ξινούτσικη νόστιμη  ποντιακή σούπα με στραγγιστό γιαούρτι!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 2&1/2 κιλά νερό.
  • 1φλιτζάνι ρύζι σούπας.
  • Λίγο αλάτι.
  • 1/2 κιλό στραγγιστό γιαούρτι.
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο βούτυρο.
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο η μια κουταλιά ξερό.
Οδηγίες
  1. Βράζουμε το νερό και ρίχνουμε μέσα το ρύζι και το αλάτι. Όταν βράσει καλά το ρύζι το κατεβάζουμε από την φωτιά.
  2.  Σε βαθιά σουπιέρα βάζουμε το γιαούρτι και το διαλύουμε με νερό της σούπας ,σιγά-σιγά το γυρίζουμε μετά μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά.
  3. Σε τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και βάζουμε το κρεμμύδι να ροδοκοκκινίσει καλά ,προσθέτουμε και τον δυόσμο, γυρίζουμε καλά μέσα στο τηγάνι και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές.
Λίγα μυστικά ακόμα

Τρώγεται και κρύα αυτή η σούπα, αν θέλουμε να την ζεστάνουμε ,το κάνουμε σε πολύ σιγανή φωτιά για να μην κόψει το γιαούρτι μας.

Σχόλια
Σχόλιο από vasiliki ver , Πέμπτη, 31 Μάρτιος 2011
Δεν είχα ξανα ακούσει για αυτή τη συνταγή!!ωραία πρέπει να είναι,γευστική!!!
Σχόλιο από EfiK , Πέμπτη, 31 Μάρτιος 2011
Εγώ δεν τον τρώω, αλλά οι υπόλοιποι τρελαίνονται!!!
Αλλά μου είπε η πεθερά μου που της το συζήταγα ότι κανονικά γίνεται με κορκότο ή πληγούρι και με αριάνι. Αυτό θα είναι πιο προσιτή παραλλαγή, έτσι?

Δροσιστική σουπίτσα πάντως!
Σχόλιο από Ε.Φ. , Πέμπτη, 31 Μάρτιος 2011
Εφη,όπως όλες οι συννταγές έτσι και αυτή έχει τις παραλλαγές της.Γίνεται και με ρύζι και πληγούρι και κορκότο(σπασμένο σιτάρι),επίσης και με άλλα μικρά ζυμαρικά.Μορούμε να χρησιμοποιήσουμε αριάνι η στραγγιστό γιαούρτι ,που είναι πιό πηχτό και δίνει πιό γεμάτη γέυση .Απο το αριάνι που λέγεται στα ποντιακά <ταν> πήρε το όνομα αυτή η σούπα.
Σχόλιο από Hlianna , Πέμπτη, 31 Μάρτιος 2011
Δεν ξέρω για τη συνταγή αυτή, αλλά οι πληροφορίες που μας δίνεις Ειρήνη είναι άριστες!!!!
Σχόλιο από Ε.Φ. , Πέμπτη, 31 Μάρτιος 2011
Είναι μια πολύ νόστιμη σούπα Ηλιάννα ,την τρώμε συχνά και γίνεται βασικά με αυτά τα υλικά που ανάφερα.Ξέρω πολλές παραλλαγές αλλά αυτή είναι πιο εύκολη να γίνει απο τον πολύ κόσμο.Υπάρχουν συγκεκριμένα υλικά που χρησιμοποιούνται αλλά πρέπει να τα ψάξει κάποιος σε μαγαζιά με ποντιακά είδη διατροφής!
Σχόλιο από LARA LO , Παρασκευή, 01 Απρίλιος 2011
θα τη δοκιμάσω αυτή τη σούπα...είμαι περίεργη γιατί πρώτη φορά την ακούω.
Σχόλιο από soulli , Παρασκευή, 01 Απρίλιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Ούτε εγώ την έχω ξανα ακούσει αλλά μόνο με τα υλικά που έχει είμαι σίγουρη οτι θα είναι αψογη!!Και πεντανόστιμη...!!
Σχόλιο από Margo , Παρασκευή, 01 Απρίλιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Ωραία παραδοσιακή συνταγή. Κι εγώ δεν τη γνώριζα. Θρεπτική και βιταμινούχα!!!
Σχόλιο από gaknis , Σάββατο, 02 Απρίλιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
την έχω δοκιμάσει αυτη τη συνταγή και μάλιστα σε πόντιακο σπίτι
ειναι πολύ νόστιμο πιάτο
την έφαγα με κορκότι έτσι μου το είπαν το σιταράκι που έβαλαν
Μεταφορά στην κορυφή