Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

The Designs
lenabailey84@gmail.com 25.1.2023 16:28
Les Bullideres - Υψηλής ποιότητας Ανδόρα ακινήτων
cekkekarze@biyac.com 26.12.2022 23:39
 Buy coronavirus vaccine passport in UK
lwrcrr@gmail.com 23.12.2022 22:35
KAMPALA ILLUMINATI NO BLOOD SHEDDING+27788676511 I
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:52
+27788676511 UGANDA JOIN ILLUMINATI IN KAMPALA How
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:51
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Τάρτα με φρέσκα δαμάσκηνα

recipe image
Προστέθηκε απόgeorgia2783, Κυριακή, 04 Σεπτέμβριος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Ένα υπέροχο γλυκό φούρνου με φρέσκα δαμάσκηνα!

Συστατικά

ζύμη

  • 500 γρ αλεύρι
  • 40 γρ ζάχαρη
  • 60 γρ βούτυρο
  • 1 αυγό
  • 1 φακελάκι ξερη μαγια (αν έχετε φρεσκια 25 γραμμάρια)
  • ¼  χλιαρό γάλα (300μλ)

Για το στρόισελ

  • 175 γρ ζαχαρη
  • 175 γρ. βούτυρο
  • 300 αλεύρι
  • και λιγο μπεικιν
Οδηγίες
  1. Ρίχνουμε το χλιαρο γαλα, τη μαγιά και την ζαχαρη,  ανακατεβουμε ,καλα μέχρι να κανει φουσκαλίτσες. Το σκεπαζουμε και το βαζουμε σε ζεστο μερος να φουσκώσει.
  2. Όταν φουσκώσει  βαζουμε το αυγο,  το χλιαρο βούτυρο και αρχιζουμε να πλαθουμε,να μας γινη μια μαλακια ζυμη να μην κολάει στα χερια μας.Την σκεπαζουμε,και την βάζουμε σε ζεστο μερος να φουσκώσει για 30 λεπτα.
  3. Τωρα που μας εχει πια φουσκώσει, την χωρίζουμε στα δυο.
  4. Ανοίγουμε ενα φύλλο και το βαζουμε στο βουτυρωμένο ταψί φούρνου, το πατάμε λίγο με το πιρούνι  παντου και έτσι κάνουμε τρύπες για να αναπνέει η ζυμη μας στο ψήσιμο.
  5. Τώρα βαζουμε τα καθαρισμένα δαμάσκηνα που εχουμε πλύνει και εχουμε βγάλει το κουκούτσι, στην σειρά, ανηχτα , όρθια και κοντα το ένα στο άλλο. Μια σειρά μετα την άλλη. Βαλτε κανελα απο πανω και λιγο ζαχαρη.
  6. Φτιάχνουμε το στρόισελ: Το αλεύρι,  μπεικιν, ζαχαρη και χλιαρο βούτυρο, πλαθετε με τα χερια καλα και τα τρίβετε με την παλαμη σας και το βάζετε  πανω στα δαμασκηνα παντου.
  7. Σε ζεστο φουρνο 30 λεπτα,  αναλογα τον φουρνο,στους 180ο  αέρας!
  8. Δοκιμή με μια πηρουνα,η μαχαίρι να σηκωνετε λιγο το γλυκο αν ειναι ψημενο απο κατω,και το στροισελ να ροδοκοκκινίσει!

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Την άλλη μισή ζύμη την άνοιξα φύλο και εβαλα παπαρουνοσπορο με κρανμπερης και το εκανα ρολο και τα εκοψα σε ενα ποντο και τα εβαλα στο ταψί και στον φουρνο για περίπου 20 λεπτά στο 180ο.

Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Τρίτη, 06 Σεπτέμβριος 2011
Απίθανη τάρτα φαίνεται!!!!! και ωραιοφτιαγμένη!
Σχόλιο από vasiliki ver , Τρίτη, 06 Σεπτέμβριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Τέλεια τάρτα Γεωργία!!!!!!!!!γεια στα χέρια σου,μπράβοοο!!!!!!!!!
Σχόλιο από Margo , Τετάρτη, 07 Σεπτέμβριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πολύ ωραία!!
Μεταφορά στην κορυφή