Τάρτες με υπέροχες γεύσεις
για τις τάρτες
- 3 κουταλιές της σούπας καρύδια
- 2-3 χουρμάδες ξεροί, αν ειναι παρα πολυ ξεροί, βαλτε τους για λιγες ώρες να μουλιάσουν σε λιγο νερό
Για τη γέμιση:
- 1 μπανάνα
- 2 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο
- 2 κουταλιές της σούπας αμυγδαλοκρεμα ή Νουτελα
- λιγο γαλα
- Σιρόπι σφενδάμου ή μέλι
- 1 βιολογικο πορτοκάλι φιλεταρισμενο
- ξυσμα απο πορτοκαλι
- Βαζουμε τα Καρύδια με τα δαμασκηνα σε ένα μπλέντερ και τα κανουμε πουρε , δεν θα πρέπει να είναι πολυ υγρό, αλλά όχι υπερβολικά στεγνο.
- Βαζουμε το μειγμα μεσα στην φορμα τάρτας και παταμε καλα , εγω εβαλα για καλυτερα μεσα στα φορμακια χαρτακια απο μαφινς, στη συνέχεια, τοποθετήστε στο ψυγείο.
- Για τη γέμιση: βαζουμε τη μπανάνα, το κακάο, την νουτελα, το γαλα και το σιροπι ή το μελι σε ένα μπλέντερ και το χτυπαμε μέχρι το μείγμα γινει ενα μους αφρατο, να δοκιμάσετε αν ειναι αρκετα γλυκια και βαζετε ακομη λιγη νουτελα. Αυτο το κανονιζουμε εμεις πως μας αρεσει
- Γεμιζουμε τα ταρτακια με την μους, στολιζουμε με τα φιλετα πορτοκαλι και απο το ξυσμα και Φυλάσσετε σε ψυγείο.
- Το βγαζουμε απο το ψυγειο μερικά λεπτά πριν να το σερβίρουμε.
- Η συνταγη ειναι απο τη φιλη Ντανι και το μπλοκ της flowersonmyplate.de
- Εγω εκανα μερικες αλλαγες στη γεμιση: εγω εβαλα αντι σιροπι σφενδάμου, καραμελα και τα πασπαλισα οχι με ξυσμα πορτοκαλι, αλλα με σοκολατα
- Αν θελουμε, τα φτιαχνουμε σε ποτηρακια και οχι σε φορμακια.