Ταχινόπιτα η νηστίσιμη
- 1 κούπα ταχίνι.
- 1/2 κούπα ζάχαρη.
- 1 κούπα χλιαρό νερό.
- 1 κούπα χοντροκομμένα καρύδια.
- 1 κούπα σταφίδες.
- Χυμό ενός λεμονιού ,
- Χυμό και ξύσμα ενός πορτοκαλιού.
- 1/3 κούπας μπράντι.
- 2 κουταλάκια σόδα.
- 1 κουταλάκι κανέλα.
- 2 κούπες αλεύρι.
- Για το σιρόπι
- 1 κούπα ζάχαρη,
- 1/2 κούπα νερό.
- Χυμό ενός λεμονιού.
- Σε ένα μπόλ βάζουμε το αλεύρι ,την ζάχαρη,την κανέλα και ανακατεύουμε καλά τα υλικά αυτά.
- Στο χλιαρό νερό διαλύουμε το ταχίνι και το προσθέτουμε στο αλεύρι.
- Στους χυμούς των φρούτων βάζουμε την σόδα ,την ανακατεύουμε και την προσθέτουμε στο μείγμα μας. Επίσης προσθέτουμε και το κονιάκ.
- Ανακατεύουμε καλά το μείγμα και προς το τέλος προσθέτουμε τα καρύδια και τις σταφίδες.
- Ζυμώνουμε άλλα 5 λεπτά και βάζουμε το μείγμα σε λαδωμένο ταψάκι 30 νούμερο
- Ψήνουμε την ταχινόπιτα μας στους 200 βαθμούς περίπου μισή ώρα . Κάνουμε το τέστ με το σουβλάκι και άν βγεί στεγνό το γλυκό μας ψήθηκε.
- Την αφήνουμε να κρυώσει. Βάζουμε τα υλικά του σιροπιού να βράσουν για 2 λεπτά,και περιχύνουμε μαυτό την κρύα ταχινόπιτα .
- Γαρνίρουμε με άχνη και λεπτούς κρίκους πορτοκαλόφλουδας.