Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Ταχινόπιτα η νηστίσιμη

recipe image
Προστέθηκε απόΕ.Φ., Κυριακή, 26 Φεβρουάριος 2012
none
Περιγραφή

Μια ταχινόπιτα νηστίσιμη και πολύ νόστιμη!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  •  1 κούπα ταχίνι.
  • 1/2 κούπα ζάχαρη.
  • 1 κούπα χλιαρό νερό.
  • 1 κούπα χοντροκομμένα καρύδια.
  • 1 κούπα σταφίδες.
  • Χυμό ενός λεμονιού ,
  • Χυμό και ξύσμα ενός πορτοκαλιού.
  • 1/3 κούπας μπράντι.
  • 2 κουταλάκια σόδα.
  • 1 κουταλάκι κανέλα.
  • 2 κούπες αλεύρι.
  • Για το σιρόπι
  • 1 κούπα ζάχαρη,
  • 1/2 κούπα νερό.
  • Χυμό ενός λεμονιού.
Οδηγίες
  1.  Σε ένα μπόλ βάζουμε το αλεύρι ,την ζάχαρη,την κανέλα και ανακατεύουμε καλά τα υλικά αυτά.
  2. Στο χλιαρό νερό διαλύουμε το ταχίνι και το προσθέτουμε στο αλεύρι.
  3. Στους χυμούς των φρούτων βάζουμε την σόδα ,την ανακατεύουμε και την προσθέτουμε στο μείγμα μας. Επίσης προσθέτουμε και το κονιάκ.
  4. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα και προς το τέλος προσθέτουμε τα καρύδια και τις σταφίδες.
  5. Ζυμώνουμε άλλα 5 λεπτά και βάζουμε το μείγμα σε λαδωμένο ταψάκι 30 νούμερο
  6. Ψήνουμε την ταχινόπιτα μας στους 200 βαθμούς περίπου μισή ώρα . Κάνουμε το τέστ με το σουβλάκι και άν βγεί στεγνό το γλυκό μας ψήθηκε.
  7. Την αφήνουμε να κρυώσει. Βάζουμε τα υλικά του σιροπιού να βράσουν για 2 λεπτά,και περιχύνουμε μαυτό την κρύα ταχινόπιτα .
  8. Γαρνίρουμε με άχνη και λεπτούς κρίκους πορτοκαλόφλουδας.
Λίγα μυστικά ακόμα
Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή