Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Μπισκότα πραλίνας
M_nis27 26.3.2020 0:40
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

804-travixtesmanhs.jpg
Τραβηχτές Μάνης



Τηγανίτες σαμιώτικες

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Παρασκευή, 07 Μάρτιος 2014
none
Περιγραφή

 

Γίνονται νόστιμες, τραγανές και αφράτες μαζί, είτε αλμυρές, είτε γλυκές!

 

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • Μισό κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 ποτήρι χλιαρό νερό
  • 1 κυβάκι φρέσκια μαγιά
  • 1 αυγό χτυπημένο ελαφρά
  • 1 κ.γλ. κοφτό αλάτι
  • 2 κ.σ. λάδι
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • Λάδι για το τηγάνισμα
  • Τυρί τριμμένο
  • Μέλι, κανέλα, καρύδι
Οδηγίες
  1. Σε ένα μπολ ανακατεύω τη μαγιά με λίγο χλιαρό νερό, λίγη ζάχαρη και λίγο αλεύρι (από τις μετρημένες ποσότητες) να διαλυθεί πολύ καλά. Τη σκεπάζω και την αφήνω να ανέβει για μερικά λεπτά.
  2. Σε λεκάνη βάζω το αλεύρι, τη μαγιά, το αυγό, τη ζάχαρη και το αλάτι. Ανακατεύω από το κέντρο προς την περιφέρεια και αρχίζω να προσθέτω το νερό, όχι όλο μονομιάς. Προς το τέλος βάζω το λάδι και ζυμώνω να φτιάξω μια ζύμη αφράτη και ίσως ελάχιστα να κολλά στα χέρια.
  3. Σκεπάζω τη λεκάνη και τη βάζω να ανέβει για περίπου μια ώρα. Την ξαναζυμώνω και κόβω κομμάτια που τα ανοίγω με το πλάστη σε λεπτά πιτάκια. Βάζοντας το δάκτυλο στο κέντρο ανοίγω τρύπα για να μην φουσκώσει ανομοιόμορφα.
  4. Αφού ανοίξω όλα τα πιτάκια, τα σκεπάζω με πετσέτα να μην ξεραίνονται και ζεσταίνω μπόλικο καυτό λάδι. Ρίχνω ένα – δυο πιτάκια και τα τηγανίζω σε μέτρια φωτιά για να μπορέσουν να ψηθούν χωρίς να καούν.
  5. Περιχύνω με μέλι, κανέλα και καρύδια
  6. Μπορώ να τις κάνω αλμυρές βάζοντας τριμμένο τυρί επάνω ό,τι θέλουμε, είτε γλυκές.

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Τις πρωτόδα στην Νίκη Μερκούρη , κάνοντάς μου εντύπωση η τρύπα που είχαν στη μέση, και ψάχνοντας τη συνταγή για σαμιώτικες τηγανίτες, βρήκα διάφορες με μπείκιν με αλεύρι απ κτλ με γάλα, με αρκετά αυγά, αλλά προτίμησα να τις φτιάξω με φρέσκια μαγιά και νεράκι αντί για γάλα, απλά πράγματα , και έγιναν απίθανες!

Δε ρίχνω μονομιάς το νερό, αλλά ανάλογα πώς θέλω τη ζύμη μου , εδώ δε θέλουμε σφικτή ζύμη.

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή