Τιραμισού με παντεσπάνι
Για το πότισμα του παντεσπανιού
- 150 μλ γαλα
- 4 κ,γλ. κακαο
- 10 κ, γλ. ζαχαρη
- 50 γρ. σοκολατα
- 1/2 φλ. Τσαγιού λικερ πικραμυγδαλο
- 1 παντεσπάνι έτοιμο ψημένο
Για την κρέμα
- 200 γραμμ. κρέμα γάλακτος η μορφατ η ερμολ οτι έχουμε
- 2 βανιλιες
- 5-7 κ σ άχνη
- 500 γραμμ. μασκαρπονε
- 50 γραμμ. τρίμματα σοκολατας
Ντεκόρ
- άγλυκο κακάο
- Τριμμένη σοκολατα
- Φτιάχνουμε το παντεσπανι με τη συνταγη εδώ
- Βαζουμε το γαλα με το κακαο και την σοκολατα να ζεσταθεί ,και να λιώσει η σοκολατα,όχι να βρασει, προσθετουμε και το λικερ.
- Ντυνουμε ενα μακρόστενο πυρίμαχο σκεύος με μεμβράνη. Χτυπαμε με το μιξερ το τυρι μασκαρπονε με 3 κ,σ. απο την κρεμα γαλακτος και προσθετουμε 3 κ. σ. λικερ η ρούμι ,μεχρι να έχουμε μια απαλή κρεμα τυριού και να στέκεται.
- Χτυπάμε με το μιξερ την κρέμα γάλακτος η το ερμολ η το μορφατ ,με την αχνη μεχρι να αφρατεψει. Προσθετουμε την σαντιγη, στην κρεμα τυριού και ανακατεύουμε απαλά να ενωθούν καλα τυρι και σαντιγι.
- Στρωνουμε απο το παντεσπάνι, ραντιζουμε με την σοκολατα που έχουμε λιώσει στο γαλα και κακαο. Βαζουμε μια στρώση απο την κρεμα. Πασπαλίζουμε λίγη τριμμένη σοκολάτα. Επαναλαμβάνουμε 2 φορές το ίδιο και τελειώνουμε με μία στρώση παντεςπανι ..
- Το βαζουμε στο ψυγείο για 5 ώρες. Το αναποδογύζουμε σε μια μακροστενη πιατέλα. Πασπαλίζουμε με κακάο και την υπόλοιπη τριμμένη σοκολατα.
Αν θελουμε τα φτιάχνουμε και σε ατομικά φορμάκια η ποτήρια.
Το δικό μου παντεσπανι το έτριψα πριν.