Το Γλυκάκι της Παρέας

Το γλυκάκι της παρέας ή αλλιώς «Μερεντένιο» είναι ειδικά αφιερωμένο στην παρέα των Μαγειρικών Διαδρομών! Το απόλαυσα πολύ όταν το έφτιαχνα. Ελπίζω να κάνετε το ίδιο κι εσείς που θα το δοκιμάσετε
- 1 1/2 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
- 1 κούπα γάλα εβαπορέ αραιωμένο με νερό
- 1/2 σφηνάκι λικέρ ή κονιάκ
- 500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
- 1 κούπα ζάχαρη άχνη
- 400 γραμμάρια μερέντα
- 5 κουταλιές της σούπας τριμμένο φουντούκι
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη σε σφιχτή σαντιγύ.
- Από τη σαντιγύ αυτή κρατάμε μια κούπα για να γαρνίρουμε το γλυκό.
- Στην υπόλοιπη προσθέτουμε τη μερέντα και τη χτυπάμε λίγο ακόμα, για να ομογενοποιηθεί η μερέντα με τη σαντιγύ.
- Βάζουμε σ ένα μπολ το αραιωμένο γάλα και το λικέρ ή το κονιάκ και βουτάμε μέσα τα μπισκότα.
- Βάζουμε σ ένα πυρέξ μια στρώση μπισκότα και την καλύπτουμε με τη μερεντένια κρέμα.
- Στρώνουμε και μία δεύτερη στρώση μπισκότα που έχουμε βουτήξει μέσα στο γάλα και καλύπτουμε με την άλλη μισή μερεντένια κρέμα.
- Βάζουμε σ’ ένα κορνέ την άσπρη σαντιγύ και γαρνίρουμε το γλυκό μας.
- Το πασπαλίζουμε με το τριμμένο φουντούκι, το βάζουμε 3 - 4 ώρες στο ψυγείο να παγώσει και σερβίρουμε.




