Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Κάνναβη σε τροφές
Athina P 4.1.2019 18:03
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Το σουφλέ της επιτυχίας!

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Τρίτη, 27 Ιούλιος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 4 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή Άλλο ένα γλυκό σουφλέ που βασίστηκε στη συνταγή Clafoutis με κεράσια.
Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες

500 γρ . κεράσια χωρίς κουκούτσια ή άλλο φρούτο ροδάκινο ή νεκταρίνια

για την κρέμα

4 αυγά
50 γρ λιωμένο βούτυρο
1 κούπα ζάχαρη
45 γρ . άνθος αραβοσίτου βανίλια από αυτή που βράζουμε για κρέμα .
100 γρ . αλεύρι
250 γρ . γάλα
125 γρ . κρέμα γάλακτος με λίγα λιπαρά
250 γρ τυρί κρέμα
ξύσμα από 1 λεμόνι
2 βανίλιες

Για το επικάλυμμα Φλωρεντίνας

50 γρ . βούτυρο
100 γρ . ζάχαρη
50 γρ . κρέμα γάλακτος
60 γρ . αμύγδαλα φιλέ

Οδηγίες



Βουτυρώνουμε μια πυρέξ φόρμα .

Ανακατεύουμε τα υλικά όλα μαζί για την κρέμα και ρίχνουμε το μείγμα μέσα στην φόρμα .

Προσθέτουμε τα φρούτα από πάνω και ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στους 190 βαθμούς για 40 λεπτά .

Για τη φλωρεντίνα

Βάζουμε το βούτυρο με την κρέμα γάλακτος και την ζάχαρη να βράσει για 10 λεπτά σε σιγανή φωτιά , γιατί φουσκώνει .
Ρίχνουμε και τα αμύγδαλα μέσα , ανακατεύουμε και ρίχνουμε το μείγμα με ένα κουτάλι επάνω στο παραψημένο γλυκό .
Συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 20 λεπτά .

Αφήνουμε λίγο να κρυώσει , πασπαλίζουμε με άχνη και σερβίρουμε .

Αν θέλουμε , κάνουμε και μια βάση με :

150 γρ . σαβαγιαρ
2 κ.σ. μαλακό βούτυρο

Ζυμώνουμε τα υλικά για την βάση και το στρώνουμε στην βουτυρωμένη φόρμα και συνεχίζουμε έτσι όπως λέει η συνταγή .

Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Πέμπτη, 29 Ιούλιος 2010
Φαίνεται αφράτο και λαχταριστό!!!
Σχόλιο από marianta , Πέμπτη, 29 Ιούλιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Tι μας έφτιαξες και δεν το λατρέψαμε γλυκιά φουρνάρισσα!!! Σούπερ το σουφλέ της επιτυχίας!
Σχόλιο από Bianka , Πέμπτη, 29 Ιούλιος 2010
ναι Νανα μου ετσι ακριβως ειναι
μετα απο τα 40 λεπτα βγαζω το γλυκο απο τον φουρνο και βαζω επανω την φλωρεντινα μετα ξανα αλλα 20 λεπτα
Σχόλιο από sofouleli , Πέμπτη, 29 Ιούλιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Mπιάνκα μου θα μας τρελάνεις, θα μας κάνεις εκατό κιλά .Μ έβαλες στο πειρασμό να το φτιάξω. Και πάλι μπράβοοοοο!
Μεταφορά στην κορυφή