Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Yankees' DJ LeMahieu Scratched From Starting Lineu
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:44
Fernando Tatis Jr. Can take Trevor Bauer Deep, Tau
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:43
Newbie Mekhi Becton Is made up of Presently Stated
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:43
Barcelona's Griezmann Fixed in the direction of be
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:42
Vrabel 'Absolutely Enthusiastic' toward Insert Jon
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Jaguars Fixed In the direction of Generate toward
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Ja'Marr Chase Functions With Previous All-Qualifie
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Peyton Manning Clears the Air upon How he Qualifie
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:37
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Plasmolifting Σωλήνες PRP
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:09
With Fournette Back again, How Massive of a Will
Rickey 16.8.2021 6:35
What Are The Saints Strongest Employment Likely In
Rickey 16.8.2021 6:35
Vrabel Ranks Amongst Belichick's Most straightforw
Rickey 16.8.2021 6:34
Kansas Metropolis Chiefs Exchange for Baltimore
Rickey 16.8.2021 6:33
2022 WR Kevin Thomas Announces Greatest 5
Rickey 16.8.2021 6:32
3 Storylines towards Keep an eye on with Bengals O
Rickey 16.8.2021 6:32
3 Storylines towards Observe with Bengals OTAs Loo
Rickey 16.8.2021 6:31
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Toύρτα, η ομορφιά της αγκινάρας

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Κυριακή, 10 Οκτώβριος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 6 χρήστες ψήφισαν
κανένας
Περιγραφή Μια υπέροχη τούρτα πορτοκάλι που μοιάζει με την τούρτα Ζάχερ. Εδώ φτιαγμένη σε σχήμα αγκινάρας!
Συστατικά
  • 300 γρ κουβερτούρα όχι πολύ πικρή
  • 180 γρ βούτυρο
  • 8 μικρά ή μέτρια αυγά χωρισμένα
  • 200 γρ ζάχαρη
  • 1 βανίλια μαύρη τα σποράκια της
  • 1 / 2 κουταλάκι τριμμένη κανέλλα
  • 50 γρ αλεσμένα αμύγδαλα
  • 100 γρ αλεύρι
  • αλάτι
  • 125 γρ κρέμα γάλακτος
  • 50 γρ μέλι
  • 8 Κουταλιές λικέρ πορτοκάλι
  • 350 γρ μαρμελάδα βερίκοκο
  • 150 γρ μαρμελάδα πορτοκάλι
  • 1 κάλυμμα από αμυγδαλοπαστα
Οδηγίες

  1. Τρίβουμε 150 γρ κουβερτούρα και τη λειώνουμε με 150 γρ βούτυρο.
  2. Χτυπάμε 10 λεπτά τους κρόκους με 50 γρ ζάχαρη, τη βανίλια και την κανέλα να γίνουν πηχτή κρέμα .. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα, το κοσκινισμένο αλεύρι και το μείγμα βουτύρου-κουβερτούρας.
  3. Τα ασπράδια τα χτυπάμε με μια πρέζα αλάτι σε πηχτή μαρέγκα, ταυτόχρονα αφήνουμε να πέφτει 150 γρ ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να διαλυθεί ...
  4. Τα αναμιγνύουμε στο μείγμα των κρόκων. σε μια φόρμα με στεφάνι 26 εκατοστών Βάζουμε στον πάτο μια λαδόκολλα. Ρίχνουμε όλο το μείγμα και Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε 175 βαθμούς στη δεύτερη σχάρα, υπολογίζοντας από την κάτω η (με αέρα σε 150 βαθμούς) για 50 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει στη φόρμα.
  5. Για το γλασο τρίβουμε 150 γρ κουβερτούρα. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με τα 30 γρ βούτυρο και μέλι μέχρι να αρχίσει να βράσει. Τραβάμε από τη φωτιά και λειώνουμε μέσα σ αυτό την κουβερτούρα.
  6. Με ένα πριονωτό μαχαίρι κόβουμε το παντεσπάνι οριζόντια, ώστε να έχουμε 4 φέτες ύψους ίδιου. Αλείφουμε το καθένα με 2 Κουταλιές λικέρ.
  7. Ζεσταίνουμε καλά τις δυο μαρμελάδες, και τις περνάμε σουρωτήρι από. Αλείφουμε με το 1 / 5 του μείγματος των δυο μαρμελάδων καθένα από τα 3 παντεσπάνια και τα τοποθετούμε το ένα πάνω στο άλλο. Πάνω στο τέταρτο βάζουμε τα υπόλοιπα 2 / 5 της μαρμελάδας και αλείφουμε το γλυκό γύρω γύρω.
  8. Ξετυλίγουμε πάνω από την τούρτα το κάλυμμα αμυγδαλοπαστα και το πιέζουμε καλά, κόβουμε τις άκρες που περισσεύουν
  9. Χύνουμε το γράσο πάνω στην τούρτα, και κρατάμε λοξά γύρω γύρω για να το μοιράσουμε με κυκλικές κινήσεις ομοιόμορφα. Αφήνουμε να στερεοποιηθεί.
  10. Την τούρτα την γαρνίρετε αν επιθυμείτε με κομματάκια σοκολάτας.
Λίγα μυστικά ακόμα

Εγώ δεν έβαλα από πάνω το γλασο σοκολάτας, αλλά την στόλισα με την αμυγδαλοπαστα σε σχέδιο αγκινάρας.

Σχόλια
Σχόλιο από Margo , Σάββατο, 16 Οκτώβριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Μπράβο Bianka με τις δημιουργίες σου!!
Σχόλιο από Hlianna , Σάββατο, 16 Οκτώβριος 2010
Άλλη μια υπέροχη τούρτα μας έδειξες, Βιανκα!!!!
Σχόλιο από iwannitsa , Σάββατο, 16 Οκτώβριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Κοριτσακι μου...δεν παιζεσαι πια!!!!
Σχόλιο από hrisag , Σάββατο, 16 Οκτώβριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Τι να πω εγω,τα ειπαν ολα τα κοριτσια,χιλια μπραβο εχεις!!
Σχόλιο από Ε.Φ. , Σάββατο, 16 Οκτώβριος 2010
Πρωτότυπη η εξωτεριή εμφάνιση της τούρτας αυτής!ασυνήθιστη και ενδιαφέρουσα!σίγουρα , απο τα υλικά της και τον τρόπο παρασκευής,είναι και καλής γεύσης!
Σχόλιο από sofouleli , Δευτέρα, 18 Οκτώβριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Mπιάνκα μου τέλεια !!!!!!!!!!!!!
Με σένα δίπλα δεν θα φοβόμουν ν ανοιξω και ζαχαροπολαστείο τελικά.
Μεταφορά στην κορυφή