Τούρτα με κρέμα και φράουλες
- Σαβουαγιάρ (όσα πάρει για 2 στρώσεις) έτοιμα ή σπιτικά
- 500 κ.εκ. κρέμα γάλακτος ή φυτική
- 1/2 του φακέλου βανίλια στιγμής
- 3 βανίλιες σκόνη άρωμα
- ½ κούπα ζάχαρη άχνη
- 1 συσκευασία κριμ τζηζ κανονικό ή και λάιτ
- Μισό κιλό φράουλες σε φετάκια
- Τριμμένη σοκολάτα
Για το σιρόπι
- 1 κούπα νερό
- 1 κούπα ζάχαρη
- 2κ.σ. χυμό λεμονιού
- 1 σφηνάκι κονιάκ

- Χτυπώ στο μίξερ την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη, τις 2 βανίλιες και τη βανίλια στιγμής μέχρι να πήξει και να γίνει σαντιγί.
- Χτυπάμε επίσης στο μίξερ το τυρί να αφρατέψει,
- Ανακατεύουμε το τη σαντιγί με το τυρί απαλά και φτιάχνω την κρέμα μου.
- Για το σιρόπι: ανακατεύω σε κατσαρολάκι το νερό με τη ζάχαρη και 2 κ.σ. χυμό λεμονιού. Το αφήνω να βράσει 3-4 λεπτά. Στο τέλος προσθέτω το κονιάκ.
- Βάζω ένα τσέρκι σε μια πιατέλα και τοποθετώ μία στρώση σαβουαγιάρ, που έχω βρέξει ελαφρά στο σιρόπι.
- Πάνω απλώνω μια στρώση κρέμα.
- Τοποθετώ μια στρώση φράουλες και τριμμένη σοκολάτα.
- Πάνω μια μικρή στρώση κρέμας.
- Επαναλαμβάνω τις στρώσεις, μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μου.
- Στο τέλος απλώνω κρέμα και διακοσμώ ανάλογα .
- Αφαιρώ το τσέρκι και τη φυλάω στο ψυγείο.
- Καλή επιτυχία!!!

- Για Νο 24 φόρμα αποσπώμενη ή τσέρκι
- Αν βάλετε 3 στρώσεις αυξήστε όλα τα υλικά
- Μπορώ να καλύψω και τα τοιχώματα με κρέμα, αν θέλω.
- Για να βρέξουμε τα σαβουαγιάρ μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και γάλα με κονιάκ ανάμεικτο, αντί για το κλασικό σιρόπι
- Δοκιμάστε την κρέμα και κάντε την όσο γλυκιά εσείς θέλετε.