Tούρτα με ραβέντι και κρέμα βανίλιας
- 400 γρ ραβέντι , κομμένο σε κομμάτια 1 ποντο
- 1 κουταλιά ζάχαρη
- 100 γρ μαργαρίνη ή βούτυρο
- 180 γρ ζάχαρη
- 1 βανίλια
- 1 αυγό
- 100 ml λικερι αυγου
- 100 ml γάλα
- 280 γρ αλεύρι
- 2 κουταλάκια του γλυκού, μπέικιν πάουντερ
- 2 φακελακια ανθος αραβοσιτου γιωτης με γευση βανιλια
- 3 κ,σ ζαχαρη
- 2 βανιλιες
- 500 μλ γαλα
- Η συνταγή για μια φορμα 26αρα
- Βουτυρώνουμε και πασπαλιζουμε την φορμα με γαλετα. Κοσκινιζουμε το αλευρι με το μπεκιν.
- Αναβουμε το φουρνο στον Αερα στους 170 βαθμους.
- Καθαριζουμε και κοβουμε το ραβέντι σε ροδελες 5 ποντους σχεδον, τα βαζουμε σε ένα μπολ με 1 κουταλιά σουπας ζάχαρη
- Χτυπαμε το βούτυρο με 180 γρ. ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να μαλακώσουν, ριχνουμε το αυγό και τα χτυπαμε μεχρι να αφρατεψουν καλα, ριχνουμε και το γάλα με το λικερ και ανακατεύετε καλά.
- Ριχνουμε μετα το αλευρι με το μπεκιν και ανακτευουμε απαλα με μια κουταλα, να ανακατευουνται τα υλικα αλλα οχι δυνατο ανακατεμα, για να μην μας ξεφουσκωσει το μείγμα. Ριχνουμε το μιγμα στην φορμα και απο πανω τα φρουτα.
- Κανουμε και την κρεμα βανιλιας,παιρνουμε απο το γαλα 5 κ,σ και 3 κ. σ. ζαχαρη και τα ανακατευουμε με το ανθος αραβοσιτου, βαζουμε το γαλα να βραση και ριχνουμε μεσα την ανακατεμενη σκονη, ανακατευουμε να πήξει και ριχνουμε αμεσως την κρεμα απανω στα φρουτα
- Ψήνουμε περίπου 60 λεπτά, κανουμε το τεστ με το ξυλακι γιατι καθε φουρνος ψήνει διαφορετικά
- Μπορεί να θέλετε να χρησιμοποιήσετε περισσότερα ραβέντι.
- Αν θελετε μπορειτε να το κανετε και με ανανα κομενο σε κοματακια και με μανταρινακια. Εγω σημερα το εκανα με ραβέντι και με μανταρινια αναμικτο
- Αν δεν θελετε την κρεμα απο πανω, μην την βαζετε
- Αν δεν θελετε λικερ αυγου, βαλτε καραμελας, πασπαλιζετε με αχνη
- Τρωγεται και μετα απο 2 ημερες οσο πιο πολυ μενει, τοσο πιο νοστιμο ειναι
[IMG]http://up.picr.de/7352707cap.jpg[/IMG]
Και βάζετε ότι λικέρ έχετε !