Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Buy fake Canadian banknotes
scottbowerss032 6.8.2022 10:20
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

4550-mpakalarokeftedes.jpg
Μπακαλιαροκεφτέδες



Tούρτα με ραβέντι και κρέμα βανίλιας

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Κυριακή, 05 Ιούνιος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 3 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή Mια εντυπωσιακή τούρτα με φρούτα, για δροσιά και γεύση.
Συστατικά
  • 400 γρ ραβέντι , κομμένο σε κομμάτια 1 ποντο
  • 1 κουταλιά ζάχαρη
  • 100 γρ μαργαρίνη ή βούτυρο
  • 180 γρ ζάχαρη
  • 1  βανίλια
  • 1 αυγό
  • 100 ml λικερι αυγου   
  • 100 ml γάλα
  • 280 γρ αλεύρι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού,  μπέικιν πάουντερ
  • 2 φακελακια ανθος αραβοσιτου γιωτης με γευση  βανιλια
  • 3 κ,σ ζαχαρη
  • 2 βανιλιες
  • 500 μλ γαλα
Οδηγίες
  1. Η συνταγή για μια φορμα 26αρα
  2. Βουτυρώνουμε και πασπαλιζουμε την φορμα με γαλετα. Κοσκινιζουμε το αλευρι με το μπεκιν.
  3. Αναβουμε το φουρνο  στον Αερα στους 170 βαθμους.
  4. Καθαριζουμε και κοβουμε το ραβέντι σε ροδελες 5 ποντους σχεδον, τα βαζουμε σε ένα μπολ με 1  κουταλιά σουπας ζάχαρη
  5. Χτυπαμε το βούτυρο με 180 γρ. ζάχαρη και τη  βανίλια μέχρι να μαλακώσουν, ριχνουμε  το αυγό και τα  χτυπαμε μεχρι να αφρατεψουν καλα, ριχνουμε και το γάλα με το λικερ και ανακατεύετε καλά.
  6. Ριχνουμε μετα το αλευρι με το μπεκιν και ανακτευουμε απαλα  με μια κουταλα, να ανακατευουνται τα  υλικα  αλλα οχι δυνατο ανακατεμα, για να μην μας ξεφουσκωσει το μείγμα. Ριχνουμε το  μιγμα στην φορμα και απο πανω τα φρουτα.  
  7. Κανουμε και την κρεμα βανιλιας,παιρνουμε απο το γαλα 5 κ,σ και 3 κ. σ. ζαχαρη και τα ανακατευουμε με το ανθος αραβοσιτου, βαζουμε το γαλα να βραση και ριχνουμε μεσα την ανακατεμενη σκονη, ανακατευουμε να πήξει και ριχνουμε αμεσως την κρεμα απανω στα φρουτα
  8. Ψήνουμε  περίπου 60 λεπτά, κανουμε  το τεστ με το ξυλακι γιατι καθε φουρνος ψήνει διαφορετικά



Λίγα μυστικά ακόμα
  • Μπορεί να θέλετε να χρησιμοποιήσετε περισσότερα ραβέντι.
  • Αν θελετε μπορειτε να το κανετε και με ανανα κομενο σε κοματακια και με μανταρινακια. Εγω σημερα το εκανα με ραβέντι  και με μανταρινια αναμικτο
  • Αν δεν θελετε την κρεμα απο πανω, μην την βαζετε
  • Αν δεν θελετε λικερ  αυγου, βαλτε καραμελας, πασπαλιζετε με αχνη
  • Τρωγεται και μετα απο 2 ημερες οσο πιο πολυ μενει, τοσο πιο νοστιμο ειναι
Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Τετάρτη, 08 Ιούνιος 2011
Τούρτα ζουμερή και φρουτένια!!!Σούπερ....
Σχόλιο από Margo , Τετάρτη, 08 Ιούνιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Μια φωτογραφία...χίλιες λέξεις!! Υπέροχη!!
Σχόλιο από georgia2783 , Τετάρτη, 08 Ιούνιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
ΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜου αρεση πολι,μονω που την βλεπης........μαζεβουντε τα σαλια μου!!!!!!!!θα την κανωωωωωωωωωω <3<3
Σχόλιο από vasiliki ver , Τετάρτη, 08 Ιούνιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Τι χρώματα και αρώματα είναι αυτά Μπιάνκα!!!Θαυμα!!Μπράβο!!!!!
Σχόλιο από ANNAKOUKI , Πέμπτη, 09 Ιούνιος 2011
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΡΑΒΕΝΤΙ;
Σχόλιο από Hlianna , Πέμπτη, 09 Ιούνιος 2011
Το ραβέντι είναι ένα φρούτο-λαχανικό που υπάρχει κυρίως στην Β. Ευρώπη και από αυτό τρώγεται μόνο το κοτσάνι κια τίποτα άλλο. Γίνεται γλυκά, μαρμελάδες κ.τ.λ.
Σχόλιο από ANNAKOUKI , Παρασκευή, 10 Ιούνιος 2011
KAI AN ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ;
Σχόλιο από Hlianna , Παρασκευή, 10 Ιούνιος 2011
Κοίτα στο κάτω μέρος της συνταγής στα λίγα μυστικά ακόμα, υπάρχει εναλλακτική λύση!
Σχόλιο από georgia2783 , Σάββατο, 11 Ιούνιος 2011
Πραγματη πολι νοστημο,και ζουμερο!!!!!!
[IMG]http://up.picr.de/7352707cap.jpg[/IMG]
Σχόλιο από Hlianna , Κυριακή, 12 Ιούνιος 2011
Από τη Γιωργία....


Σχόλιο από Bianka , Τετάρτη, 31 Ιούλιος 2013
Μπορείτε να το φτιάξετε και με αχλαδια
Και βάζετε ότι λικέρ έχετε !
Μεταφορά στην κορυφή