Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Κάνναβη σε τροφές
Athina P 4.1.2019 18:03
Απ:Μέτρημα υλικών
pripankaj 17.11.2018 8:55
Απ:Τα αυγά στη διατροφή μας!
Hlianna 24.7.2018 20:54
Απ:Το πρωινό σας ξεκίνημα
Hlianna 24.7.2018 20:53
Απ:Περί ορέξεως...των άλλων!
Hlianna 24.7.2018 20:51
Απ:Πώς γεμίζω εύκολα και γρήγορα κανελόνια
Hlianna 24.7.2018 20:50
Απ:Το πρωινό σας ξεκίνημα
ioankedi@protonmail.com 24.7.2018 14:08
Απ:Τα αυγά στη διατροφή μας!
ioankedi@protonmail.com 21.7.2018 14:56
Απ:Περί ορέξεως...των άλλων!
ioankedi@protonmail.com 21.7.2018 14:54
Απ:Πώς γεμίζω εύκολα και γρήγορα κανελόνια
ioankedi@protonmail.com 21.7.2018 14:52
Απ:Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 19.9.2017 12:18
Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 5.9.2017 8:17
Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
howto 16.7.2017 16:45
Φτιάξε πετιμέζι σύκου
howto 11.7.2017 10:21
Φτιαξε ευκολα βανίλια υποβρύχιο
howto 11.7.2017 9:53
Φτιάξε εύκολα το υπέροχο λικέρ καρύδι
howto 11.7.2017 9:50
Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
howto 11.7.2017 9:46
Απ:Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Hlianna 22.4.2017 19:06
Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Αποστολία 22.4.2017 16:13
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
Bianka 17.10.2016 18:25
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Τούρτα με ζύμη μαγιάς γεμιστό με κρέμα

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Κυριακή, 07 Ιούνιος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 4 χρήστες ψήφισαν
κανένας
Περιγραφή

Εδώ έχουμε το αυθεντικό γερμανικό Μπίνενστιχ.Έχει λίγη δουλειά αλλά αξίζει τον κόπο .

Συστατικά

Ζύμη

  • 500 γρ αλεύρι
  • 1 μαγιά φρέσκια
  • 100 γρ ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 αυγό
  • 250 ml γάλα
  • 100 γρ βούτυρο μαλακό

κρούστα

  • 150 γρ βούτυρο
  • 100 γρ ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 3 κ.σ , κρέμα γάλακτος
  • 150 γρ αμύγδαλα

κρεμα

  • 5 φύλλα ζελατίνα
  • 1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου άρωμα βανίλια
  • 100 γρ ζάχαρη
  • 500 ml γάλα

 

  • 800 ml κρέμα γάλακτος
  • 4 φύλα ζελατίνα
Οδηγίες

Ζύμη

  1. Για να κοσκινισμένο αλεύρι το βάζουμε σε μια λεκανη , κάνουμε μια λακουβιτσα και τρίβουμε μέσα την μαγιά , ρίχνουμε και λίγη από την ζάχαρη . Προσθέτουμε το γάλα και το αφήνουμε έτσι για 10 λεπτά ,
  2. Προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη , αλάτι , αυγό , και το μαλακό βούτυρο . Με τον γάντζο της μηχανής το ζυμώνουμε καλά .
  3. Το αφήνουμε για 40 λεπτά σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί σε όγκο

κρουστα

  1. Ανακατεύουμε το βούτυρο , ζάχαρη , βανίλια , μέλι και κρέμα γάλακτος και τα βάζουμε να ζεσταθούν λίγο να βραζόσουνε .
  2. Παίρνουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα αμύγδαλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν .
  3. Παίρνουμε το ζυμάρι και το ανοίγουμε σε φύλο και το απλώνουμε σε ενα βουτυρωμένο ταψί ( 40x30 )
  4. Απλώνουμε επάνω σε όλη την επιφάνεια την κρούστα και το αφήνουμε πάλι να φουσκώσει .
  5. Ανάβουμε τον φούρνο στους 190-200 βαθμους .
  6. Ψήνουμε το γλυκό μας σε προθερμασμένο φούρνο για 12-15 λεπτα και το αφήνουμε να κρυώσει .
  7. Κόβουμε το γλυκό σε 12 ίδια κομμάτια .
  8. Τα παίρνουμε ένα ένα και το κόβουμε οριζοντίως .
  9. Βάζουμε μόνο το κάτω μέρος πάλι στο ταψί , τα αλλα τα βαζουμε στην ακρη .

γέμιση

  1. Με το γάλα και την ζάχαρη , βράζουμε την κρέμα ,
  2. Βάζουμε σε κρύο νερό τα 5 φύλα ζελατίνα να μαλακώσουν , για μόνο 5 λεπτά . Την στύβουμε καλά και την βάζουμε στην κρέμα και , αφήνουμε να κρυώσει .
  3. Χτυπάμε καλά την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε την ζελατίνα , την αναμιγνύουμε με την κρύα κρέμα .
  4. Την στρώνουμε στα κομμάτια που έχουμε στο ταψί , βάζουμε και από πάνω τα άλλα που έχουμε βάλει στην άκρη .
  5. Βάζουμε το γλυκό μας σε κρύο μέρος για 3 ώρες ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ .
  6. Όταν το σερβίρουμε κόβουμε τα κομμάτια σε κανονικά μεγέθη . Καλό είναι να τρώγεται την άλλη μέρα είναι πιο νόστιμο .
Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Δευτέρα, 08 Ιούνιος 2009 vote imagevote imagevote imagevote image
Εντυπωσιακότατο!!!!Η 1 μαγιά πόσο είναι; πώς θα το υπολογίσουμε;
Σχόλιο από Margo , Τρίτη, 09 Ιούνιος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Φαίνεται θαυμάσιο και σίγουρα γευστικό με τα τόσα νόστιμα υλικά που περιέχει!!
Σχόλιο από golfo , Δευτέρα, 07 Δεκέμβριος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
το εχω φαει στη Γερμανια και μου αρεσε πολυ,εψαχνα καιρο να βρω τη συνταγη.
γραψε μας ποσα γραμαρια μαγια φρεσκια θελει?
ευχαριστω
Σχόλιο από Bianka , Δευτέρα, 07 Δεκέμβριος 2009
ΑΑΑ,νατην και η Γκολφω !!!!!!!καλως ορισες!!!! καιρο ειχα να σε δω εδω πως και ετσι ξαφνηκα;

42 γρ μαγια ειναι
Μεταφορά στην κορυφή