Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

The design improved over the years, but the name s
marcusvsmith 21.5.2022 2:22
It continues to put a spring in your step
marcusvsmith 21.5.2022 2:19
Using a responsive foam that gives you an extra bo
marcusvsmith 21.5.2022 2:14
A breathable upper is made to feel contained, yet
marcusvsmith 21.5.2022 2:11
Least complicated Out there Ability for the Arizon
Galloway 12.5.2022 9:38
Ravens Have to have towards Regroup Out of the blu
Galloway 12.5.2022 9:37
Bears vs Saints Wild Card Playoff: Moment 50 perce
Galloway 12.5.2022 9:36
Brian Flores ‘still transferring for the duration
Galloway 12.5.2022 9:36
Fresh York Giants Slender 5 against Roster
Galloway 12.5.2022 9:35
Tampa Bay Bucs' Final NFL Challenger: 'Mad' Washin
Galloway 12.5.2022 9:34
Friday Cheese Curds: The Packerssecurity includes
Galloway 12.5.2022 9:33
Falcons 2021 no cost firm preview: The Falcoholic
Galloway 12.5.2022 9:32
Based on iconic ’90s fashion but keeping futuristi
elroygcrabtree 12.5.2022 3:48
Full-grain leather upper for a premium feel and su
elroygcrabtree 12.5.2022 3:45
Durable rubber sole with herringbone pattern for a
elroygcrabtree 12.5.2022 3:42
Serrated three-stripe styling shows off classic ad
elroygcrabtree 12.5.2022 3:41
men's classic leather motorcycle jacket
masterpaper 11.5.2022 5:33
Anna Claire Models - luxury escort Mykonos
cekkekarze@biyac.com 9.5.2022 10:39
What the NBA unvaccinated avid gamers
Petbigame 9.5.2022 1:58
ACC Betting Preview: January 29th
Petbigame 9.5.2022 1:57
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Τούρτα πικρής σοκολάτας με ρούμι και μέλι

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Δευτέρα, 11 Μάιος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή Μια σοκολατένια τούρτα αξιώσεων, πιο σοκολατένια δεν γίνεται, πολύ εύκολη και πολύ νόστιμη. Το ρούμι του πάει πολύ.
Συστατικά

Για τη βάση
  • ½ φλ/νι κονιάκ
  • 1 βανίλια
  • 1 φλ/νι βούτυρο
  • ½ φλ/νι κακάο
  • 5 αυγά
  • 1 φλ/νι ζάχαρη
  • 1 φλ/νι αλεύρι που φουσκώνει
Για την κρέμα (σοκολάτα γκανάς)
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος ζεστή
  • 400 γρ. κουβερτούρα πικρή
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 3 κ.σ. ρούμι
  • 1 φλ/νι ξηρούς καρπούς καβουρνισμένους
Οδηγίες

Για την κρέμα

  1. Σε λεκάνη ανακατεύω με σπάτουλα την κουβερτούρα με τη ζεστή κρέμα γάλακτος και το μέλι, να λιώσει η σοκολάτα και να γίνει ένα μείγμα.
  2. Στο τέλος προσθέτω το ρούμι και ανακατεύω πάλι.
  3. Το αφήνω στο ψυγείο να κρυώσει κανένα τέταρτο.

Για το παντεσπάνι
  1. Βάζω όλα τα υλικά για τη βάση στο μίξερ και τα χτυπώ 2 λεπτά στη μικρή ταχύτητα και 2 λεπτά στη δυνατή.
  2. Το μείγμα αυτό το βάζω σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα 26 εκ.με σούστα. Τη φόρμα την τυλίγω με αλουμινόχαρτο για τυχόν διαρροές και ψήνω στους 175ο για 20΄-30’ λεπτά και κάνω τη δοκιμή με το μαχαίρι για να δω αν έχει ψηθεί ή θέλει κι άλλο ψήσιμο.
  3. Τη βάση παντεσπάνι δεν τη βγάζω από τη φόρμα και την αφήνω να κρυώσει εκεί μέσα.
  4. Το παντεσπάνι μετά θα το ραντίσω με σιρόπι (ζάχαρη, νερό, ρούμι, βράσιμο για 2 λεπτά).
  5. Πάνω στο βρεγμένο παντεσπάνι βάζω τους ξηρούς καρπούς και τέλος την γκανάς σοκολάτας από το ψυγείο.
  6. Την αφήνω στο ψυγείο για 2 ώρες το λιγότερο και τη στολίζω με τρίμματα σοκολάτας (εγώ δεν τα έβαλα) ή σπασμένα κομμάτια καραμέλας που θα φτιάξετε με ζάχαρη που θα ψηθεί πάνω στη φωτιά και θα γίνει καραμέλα.
  7. Όταν θέλετε να τη σερβίρετε θα τη βγάλετε από τη φόρμα.
  8. Καλό είναι να τη βγάζετε κανένα 10λεπτο από το ψυγείο πριν τη σερβίρετε.
Λίγα μυστικά ακόμα

Aπό την Αργυρώ

Σχόλια
Σχόλιο από Margo , Τρίτη, 12 Μάιος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Αν κρίνω από τα υλικά θα είναι γευστικότατη, όσο για την εμφάνιση άψογη!
Σχόλιο από Hlianna , Τετάρτη, 13 Νοέμβριος 2013
Για το σιρόπι που θα βρέξουμε το παντεσπάνι προτείνω μισή κούπα νερό μισή ζάχαρη + λίγο ρούμι. Μπορεί να μην το βάλεις όλο, ανάλογα το πόσο στεγνό θα είναι το παντεσπάνι σου.
Μεταφορά στην κορυφή