Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ




Τούρτα πορτοκαλιού

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Κυριακή, 05 Ιούλιος 2009
κανένας
Συστατικά
  • 200 γρ . βούτυρο
  • 200 γρ . ζάχαρη
  • 4 αβγά
  • 125 γρ . αλεύρι
  • 50 γρ . νισεστέ
  • 100 γρ . αμύγδαλα αλεσμένα
  • 1 μπέικιν
  • 1 πορτοκάλι ( ξύσμα και το χυμό του )
  • 125 γρ . σοκολάτα μαύρη , όχι κουβερτούρα
  • 1 πακέτο μπισκότα πορτοκαλιού
  • 1 βανίλια

Για το γαρνίρισμα

  • 125 γρ . μαρμελάδα πορτοκάλι
  • 150 γρ . σοκολάτα μαύρη ( σκούρα )
  • Κομμένα στη μέση , μπισκότα πορτοκαλιού
Οδηγίες
  1. Ντύνουμε μια φόρμα Νο 26 με λαδόκολλα
  2. Ανάβουμε το φούρνο στους 190 ° C
  3. Από το πορτοκάλι παίρνουμε το ξύσμα και μετά το στίβουμε
  4. Τη σοκολάτα τη λιώνουμε
  5. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και τη βανίλια .
  6. Ρίχνουμε ένα - ένα τα αβγά
  7. Ανακατεύουμε το αλεύρι με τα αμύγδαλα και το μπέικιν .
  8. Τα προσθέτουμε στο μίγμα με τα αβγά .
  9. Μετά προσθέτουμε και τη σοκολάτα και το χυμό με το ξύσμα πορτοκαλιού και τα ανακατεύουμε καλά .
  10. Βάζουμε στη φόρμα το 1 / 3 από το μίγμα , επάνω σε αυτό 7 μπισκότα πορτοκαλιού .
  11. Ακόμα 1 / 3 από το μίγμα και πάλι μια σειρά από 7 μπισκότα πορτοκαλιού .
  12. Τελειώνουμε με το μίγμα .
  13. Το βάζουμε στο φούρνο και το ψήνουμε σχεδόν 60 λεπτά .
  14. Όταν κρυώσει καλά βγαζουμε την λαδοκκολλα
  15. Ζεσταίνουμε τη μαρμελάδα και αλείφουμε την τούρτα μας , μετά βάζουμε και τη λιωμένη σοκολάτα .
  16. Γαρνίρουμε με μισά μπισκότα πορτοκαλιού .
  17. Όταν κρυώσουν καλά και παγώσει η σοκολάτα , το τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε 2 μέρες
  18. ( τρώγεται και την άλλη μέρα αλλά είναι πολύ πιο νόστιμο )
Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή