Τούρτα σοκολατίνα….light
Για το κέικ σοκολάτας
- 3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- Μισή κούπα κακάο
- Μισό κ.γλ. αλάτι
- ¼ κ.γλ. σόδα
- 1 κούπα κρύο νερό ή γάλα σόγιας
- 1/3 κούπας ρούμι
- ¼ κ.γλ. εσάνς πικραμύγδαλου
- ¾ κούπας μαργαρίνη σοφτ
- 2 κούπες ζάχαρη
- 250 σοκολάτα κουβερτούρα
- 1 κούπα φυτική κρέμα
- 1 κ.σ. μαργαρίνη
- 2 κούπες φυτική κρέμα crettore χτυπημένη σε σαντιγί με 2 κ.σ. άχνη ζάχαρη
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, το αλάτι και τη σόδα, τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
- Σε μπολ ανακατεύουμε το νερό με το ρούμι και την εσανς πικραμυγδάλου.
- Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη να αφρατέψει. Ρίχνουμε μέσα εναλλάξ και σε δόσεις τα στερεά υλικά και τα υγρά, ώσπου να ενσωματωθούν.
- Αδειάζουμε τη ζύμη σε ταψί 26-28 εκ με λαδόκολλα κάτω και ψήνουμε στους 175 για ¾ της ώρας περίπου ή μέχρι η δοκιμή με την οδοντογλυφίδα να είναι εντάξει και να βγαίνει στεγνή από το γλυκό μας.
- Αφήνουμε το κέικ για 10 λεπτά να κρυώσει και μετά το αναποδογυρίζουμε σε σχάρα για να κρυώσει καλά. Αφού κρυώσει, με τη βοήθεια μακριού μαχαιριού ή νήματος χωρίζουμε το κέικ στη μέση οριζόντια σε 2 πάτους και με προσοχή.
- Φτιάχνουμε τη σοκολατένια γέμιση, βάζοντας την κρέμα σε κατσαρόλα και ζεσταίνοντάς την αλλά όχι να βράσει. Κατεβάζουμε την κρέμα από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα την σοκολάτα και την ανακατεύουμε να ενσωματωθεί και να γίνει ένα μείγμα. Τέλος προσθέτουμε και τη μαργαρίνη. Αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει για 20 λεπτά και να μισοπήξει.
- Σε πιατέλα βάζουμε τον έναν πάτο του κέικ μας και στρώνουμε επάνω τη μισή σοκολατένια γέμιση. Πάνω από αυτήν βάζουμε μια στρώση σαντιγί και από πάνω βάζουμε το δεύτερο πάτο.
- Ξαναζεσταίνουμε τη γέμιση σοκολάτας που περίσσεψε να μαλακώσει και απλώστε την στην επιφάνεια του κέικ.
- Αφήστε να στερεοποιηθεί και γαρνίρετε με την υπόλοιπη σαντιγί ή όπως εσείς θέλετε. Φυλάμε την τούρτα στο ψυγείο.





αλλα δυστηχως εδω δεν εχουμε φυτική κρέμα crettore και δεν ξερω πως να την βρω!!πολυ θα ειθελα να την κανω
Υπάρχει τούρτα διαίτης?δεν το ήξερα.Τέλεια!!!!μπράβοοο!