Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Cisco Certified Design Associate
angeleena 3.12.2019 8:51
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Τραβηχτές Μάνης

recipe image
Προστέθηκε απόΝΤΙΝΑ, Σάββατο, 24 Οκτώβριος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Η πραγματική Παραδοσιακή  συνταγή της Μάνης για "τραβηχτές" πίτες !

Συστατικά
  • 1 κιλο αλεύρι λευκό
  • 3 αυγά
  • 2 ποτήρια νερό περίπου, χλιαρό
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 2 φακελάκια μαγιά
  • λάδι για τηγάνισμα σε φριτέζα
Οδηγίες
  1. Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά μαζί  και ζυμώνουμε για  να γίνει μια ζύμη ελαστική.
  2. Κάνουμε την ζύμη μας μια μπάλα  τοποθετούμε  σε ένα μπωλ και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για περίπου 1 ώρα μέχρι να διπλασιαστεί
  3. Βάζουμε το λάδι στην φωτιά και μόλις κάψει καλά παίρνουμε με τα 3 δάχτυλα που κάνουμε τον σταυρό μας μικρές μπαλίτσες ζύμης όσο ένα μικρό μήλο περίπου και τις τραβάμε απαλά- απαλά με τις άκρες των δακτύλων μας μέχρι να πάρουν ένα οβάλ σχήμα
  4. Ρίχνουμε στο καυτό λάδι και τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν  ένα χρυσαφί  χρώμα και από τις δυο πλευρές
Λίγα μυστικά ακόμα
  • Δοκιμάστε τες τα χειμωνιάτικα πρωινά με μέλι ή  με γραβιέρα
  • Η φωτογραφία είναι από πρωινό γεύμα σε  ξενώνα της Μάνης που τις δοκίμασα
  • Την συνταγή μου την έδωσε η κυρία Γιαννούλα και την ευχαριστώ !
Σχόλια
Σχόλιο από Margo , Δευτέρα, 26 Οκτώβριος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Υπέροχες, παραδοσιακές και διαχρονικές!
Μεταφορά στην κορυφή