Τρίγωνα με Αμύγδαλα
Ζύμη φλόρας
-
300 γρ. αλεύρι
-
1 κ,γ. μπέικιν
-
130 γρ. ζάχαρη
-
1 βανίλια
-
2 αυγά
-
130 γρ. μαργαρίνη
Για το άλειμμα
-
7 κ,γ. μαρμελάδα βερίκοκο
Γέμιση
-
100 γρ. ζάχαρη
-
250 γρ. βούτυρο
-
2 βανίλιες
-
4 κ,σ. νερό
-
200 γρ. φουντούκια αλεσμένα
-
200 γρ. αμύγδαλα χοντροκομμένα
Ντεκόρ
-
κουβερτούρα όση πάρει
-
Με όλα τα υλικά κάνουμε την ζύμη φλόρα, βάζουμε μια λαδόκολλα στο ταψί της κουζίνας και την απλώνουμε μέσα
-
Αλείφουμε με την μαρμελάδα
-
Βάζουμε το βούτυρο με την ζάχαρη και το νερό να πάρουν μια βράση
-
Ρίχνουμε τις βανίλιες και τους ξηρούς καρπούς
-
Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και βάζουμε το μίγμα επάνω στην μαρμελάδα να πάει παντού και να έχει το ίδιο πάχος
-
Ανάβουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για 30 λεπτά
-
Όταν το βγάλουμε και κρυώσει λίγο το κόβουμε σε κομμάτια τετράγωνα και μετά από την μια άκρη στην άλλη άκρη κόβουμε τρίγωνα
-
Ζεσταίνουμε την κουβερτούρα και βουτάμε τις δυο γωνίες από κάθε τρίγωνο
-
Αφήνουμε να στεγνώσουν επάνω στην λαδόκολλα του ταψιού
-
Αν θέλουμε βάζουμε Ινδοκάρυδο αντί για αμύγδαλα και φουντούκια ή μόνον φουντούκια ή μόνον αμύγδαλα