Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

The design improved over the years, but the name s
marcusvsmith 21.5.2022 2:22
It continues to put a spring in your step
marcusvsmith 21.5.2022 2:19
Using a responsive foam that gives you an extra bo
marcusvsmith 21.5.2022 2:14
A breathable upper is made to feel contained, yet
marcusvsmith 21.5.2022 2:11
Least complicated Out there Ability for the Arizon
Galloway 12.5.2022 9:38
Ravens Have to have towards Regroup Out of the blu
Galloway 12.5.2022 9:37
Bears vs Saints Wild Card Playoff: Moment 50 perce
Galloway 12.5.2022 9:36
Brian Flores ‘still transferring for the duration
Galloway 12.5.2022 9:36
Fresh York Giants Slender 5 against Roster
Galloway 12.5.2022 9:35
Tampa Bay Bucs' Final NFL Challenger: 'Mad' Washin
Galloway 12.5.2022 9:34
Friday Cheese Curds: The Packerssecurity includes
Galloway 12.5.2022 9:33
Falcons 2021 no cost firm preview: The Falcoholic
Galloway 12.5.2022 9:32
Based on iconic ’90s fashion but keeping futuristi
elroygcrabtree 12.5.2022 3:48
Full-grain leather upper for a premium feel and su
elroygcrabtree 12.5.2022 3:45
Durable rubber sole with herringbone pattern for a
elroygcrabtree 12.5.2022 3:42
Serrated three-stripe styling shows off classic ad
elroygcrabtree 12.5.2022 3:41
men's classic leather motorcycle jacket
masterpaper 11.5.2022 5:33
Anna Claire Models - luxury escort Mykonos
cekkekarze@biyac.com 9.5.2022 10:39
What the NBA unvaccinated avid gamers
Petbigame 9.5.2022 1:58
ACC Betting Preview: January 29th
Petbigame 9.5.2022 1:57
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ




Τρίγωνα Πανοράματος

recipe image
Προστέθηκε απόΕ.Φ., Τρίτη, 09 Απρίλιος 2013
none
Περιγραφή

Μια ωραία συνταγή που την έκανε πριν πολλά χρόνια η Κυρία Βέφα στην τηλεόραση.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας λεπτό.
  • 250 γραμμάρια βούτυρο φρέσκο λιωμένο.
  • Φιστίκια αιγινίτικα κοπανισμένα.

Για το σιρόπι:

  • 1,5 φλιτζάνι ζάχαρη,
  • 1 ποτήρι νερό,
  • 2 κουταλιές της σούπας γλυκόζη,
  • χυμό ενός λεμονιού.

Για την κρέμα:

  • 2,5 φλιτζάνια γάλα.
  • 4 κροκάδια αυγών.
  • 3/4 του φλιτζανιού ζάχαρη
  • 6 κουταλιές της της σούπας κοφτές αλεύρι,
  • 2 κουταλιές σούπας κοφτές κόρν-φλάουρ.
  • Λίγο αλατάκι.
  • 1 μικρό κομματάκι βούτυρο φρέσκο.
  • 1 βανίλια άρωμα.
Οδηγίες
  1. Βάζουμε τα 2 φλιτζάνια γάλα να ζεσταθούν. Χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη. Ανακατεύουμε το μισό φλιτζάνι γάλα με το αλεύρι και το κόρν -φλάουρ, τα προσθέτουμε στους κρόκους και τα ανακατεύουμε καλά. Το βάζουμε λίγο-λίγο στο ζεστό γάλα ανακατεύοντας γρήγορα σε σιγανή φωτιά και προσθέτουμε το άρωμα της βανίλιας ,το αλατάκι και το βούτυρο. Δουλεύουμε με το σύρμα προσεχτικά να μην μας κολλήσει η κρέμα. Μόλις πήξει την παίρνουμε από την φωτιά και την σκεπάζουμε με μεμβράνη τροφίμων για να μην πιάσει πέτσα.
  2. Ανοίγουμε τα φύλλα στο τραπέζι και τα σκεπάζουμε με πετσέτα. Παίρνουμε ένα φύλλο το αλοίφουμε με το βούτυρο που λιώσαμε το διπλώνουμε κάθετα το ξαναβουτυρώνουμε και το ξαναδιπλώνουμε, έχουμε έτσι μια λωρίδα που την βουτυρώνουμε και αυτήν και αρχίζουμε να την διπλώνουμε ώστε να σχηματιστεί ένα τρίγωνο. Το βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί και συνεχίζουμε έτσι και για τα επόμενα φύλλα. Τα αλοίφουμε από πάνω όλα με βούτυρο.θα γίνουν 20 τρίγωνα. Ψήνουμε 35 λεπτά στους 150 βαθμούς,και άλλα 15 λεπτά στους 190. Σκοπός μας είναι να ψηθούν καλά τα φύλλα μέχρι μέσα ,και να πάρουν τα τρίγωνα ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα απέξω.
  3. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και βράζουμε για 5 λεπτά τα υλικά του σιροπιού. Βάζουμε 3-3 τα τρίγωνα στο χλιαρό σιρόπι και τα γυρίζουμε να ποτιστούν καλά. Τα αραδιάζουμε όρθια σε μπόλ μεγάλο και βάζουμε μέσα από 1 κουταλάκι σιρόπι. Όταν κρυώσει καλά και το σιρόπι τα γεμίζουμε με κρέμα και τα γαρνίρουμε σε σαμ-φιστίκ κοπανισμένο!
Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορούμε επίσης να τα σερβίρουμε με παγωτό η σαντιγί. Οι βαθμοί ψησίματος είναι σχετικοί με τον κάθε φούρνο, εγώ τα έψησα όπως γράφω, απλά θα ξέρετε ότι χρειάζεται αρχικά σιγανή φωτιά να ψηθούν από μέσα και μετά δυνατότερη για να ροδίσουν ,πράγμα που ισχύει σχεδόν για όλα τα ψητά μας φαγητά και γλυκά.

Όταν δουλεύουμε τα φύλλα τα έχουμε πάντα σκεπασμένα με πετσέτα για να μην στεγνώσουν και τρίβονται.

Tρίγωνα Θεσσαλονίκης

Σχόλια
Σχόλιο από Ε.Φ. , Κυριακή, 14 Απρίλιος 2013
Έγραψα λάθος στο ψήσιμο! Συγνώμη,τα άλλα 15 λεπτά είναι στους 190 βαθμούς για να ροδίσουν τα τρίγωνα.
Μεταφορά στην κορυφή