Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Περισσότερα...


Τρίγωνα Πανοράματος

recipe image
Προστέθηκε απόΕ.Φ., Τρίτη, 09 Απρίλιος 2013
none
Περιγραφή

Μια ωραία συνταγή που την έκανε πριν πολλά χρόνια η Κυρία Βέφα στην τηλεόραση.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας λεπτό.
  • 250 γραμμάρια βούτυρο φρέσκο λιωμένο.
  • Φιστίκια αιγινίτικα κοπανισμένα.

Για το σιρόπι:

  • 1,5 φλιτζάνι ζάχαρη,
  • 1 ποτήρι νερό,
  • 2 κουταλιές της σούπας γλυκόζη,
  • χυμό ενός λεμονιού.

Για την κρέμα:

  • 2,5 φλιτζάνια γάλα.
  • 4 κροκάδια αυγών.
  • 3/4 του φλιτζανιού ζάχαρη
  • 6 κουταλιές της της σούπας κοφτές αλεύρι,
  • 2 κουταλιές σούπας κοφτές κόρν-φλάουρ.
  • Λίγο αλατάκι.
  • 1 μικρό κομματάκι βούτυρο φρέσκο.
  • 1 βανίλια άρωμα.
Οδηγίες
  1. Βάζουμε τα 2 φλιτζάνια γάλα να ζεσταθούν. Χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη. Ανακατεύουμε το μισό φλιτζάνι γάλα με το αλεύρι και το κόρν -φλάουρ, τα προσθέτουμε στους κρόκους και τα ανακατεύουμε καλά. Το βάζουμε λίγο-λίγο στο ζεστό γάλα ανακατεύοντας γρήγορα σε σιγανή φωτιά και προσθέτουμε το άρωμα της βανίλιας ,το αλατάκι και το βούτυρο. Δουλεύουμε με το σύρμα προσεχτικά να μην μας κολλήσει η κρέμα. Μόλις πήξει την παίρνουμε από την φωτιά και την σκεπάζουμε με μεμβράνη τροφίμων για να μην πιάσει πέτσα.
  2. Ανοίγουμε τα φύλλα στο τραπέζι και τα σκεπάζουμε με πετσέτα. Παίρνουμε ένα φύλλο το αλοίφουμε με το βούτυρο που λιώσαμε το διπλώνουμε κάθετα το ξαναβουτυρώνουμε και το ξαναδιπλώνουμε, έχουμε έτσι μια λωρίδα που την βουτυρώνουμε και αυτήν και αρχίζουμε να την διπλώνουμε ώστε να σχηματιστεί ένα τρίγωνο. Το βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί και συνεχίζουμε έτσι και για τα επόμενα φύλλα. Τα αλοίφουμε από πάνω όλα με βούτυρο.θα γίνουν 20 τρίγωνα. Ψήνουμε 35 λεπτά στους 150 βαθμούς,και άλλα 15 λεπτά στους 190. Σκοπός μας είναι να ψηθούν καλά τα φύλλα μέχρι μέσα ,και να πάρουν τα τρίγωνα ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα απέξω.
  3. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και βράζουμε για 5 λεπτά τα υλικά του σιροπιού. Βάζουμε 3-3 τα τρίγωνα στο χλιαρό σιρόπι και τα γυρίζουμε να ποτιστούν καλά. Τα αραδιάζουμε όρθια σε μπόλ μεγάλο και βάζουμε μέσα από 1 κουταλάκι σιρόπι. Όταν κρυώσει καλά και το σιρόπι τα γεμίζουμε με κρέμα και τα γαρνίρουμε σε σαμ-φιστίκ κοπανισμένο!
Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορούμε επίσης να τα σερβίρουμε με παγωτό η σαντιγί. Οι βαθμοί ψησίματος είναι σχετικοί με τον κάθε φούρνο, εγώ τα έψησα όπως γράφω, απλά θα ξέρετε ότι χρειάζεται αρχικά σιγανή φωτιά να ψηθούν από μέσα και μετά δυνατότερη για να ροδίσουν ,πράγμα που ισχύει σχεδόν για όλα τα ψητά μας φαγητά και γλυκά.

Όταν δουλεύουμε τα φύλλα τα έχουμε πάντα σκεπασμένα με πετσέτα για να μην στεγνώσουν και τρίβονται.

Tρίγωνα Θεσσαλονίκης

Σχόλια
Σχόλιο από Ε.Φ. , Κυριακή, 14 Απρίλιος 2013
Έγραψα λάθος στο ψήσιμο! Συγνώμη,τα άλλα 15 λεπτά είναι στους 190 βαθμούς για να ροδίσουν τα τρίγωνα.
Μεταφορά στην κορυφή