Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Μέτρημα υλικών
akshpatil 12.5.2020 15:46
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Μπισκότα πραλίνας
M_nis27 26.3.2020 0:40
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Περισσότερα...


Τρίγωνα ψωμάκια Laugen-Ecken

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Δευτέρα, 23 Νοέμβριος 2015
none
Περιγραφή

Υπέροχα και αφράτα ψωμάκια.

Συστατικά
  • 400 γρ αλευρι Ντινκελ νούμερο 630
  • 1 κ γλ αλατι
  • 1,5 κ σ κρεμα γαλακτος
  • 2 αυγα
  • 180ml χλιαρο γαλα
  • 1 κ γ ζαχαρη
  • 1 κ γ λαδι ελαφρυ
  • 22 γρ μαγια φρέσκια
  • 1 λίτρο νερού για την σοδα
  • 50 γρ σόδα που βάζουμε σε φαγητά
Οδηγίες
  1. Διαλύστε τη μαγιά και τη ζάχαρη στο χλιαρο γαλα και το αφήνουμε για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, ζυμώνετε όλα τα υλικά μαζι για 10 λεπτά, η ζυμη ειναι λιγο μαλακή κολλαει πολυ λιγο, μην βάλετε αλλο αλευρι.
  2. Βάζουμε τον φούρνο να κάψει σε 200 βαθμούς. Πασπαλίζουμε τον πάγκο εργασίας με αλευρι. Βαζουμε την ζυμη επανω και κανουμε ενα ρολό, κόβουμε σε 8- 9 κομμάτια. Με τις παλάμες κάνουμε μπαλακια. Με τον πλάστη πατάμε κάθε μπαλάκι να έρθει σε μέγεθος μικρο πιατακι.
  3. Βαζουμε το ενα επανω στο αλλο και αναμεσα αλείφουμε Καλα με ενα πινέλο με λειωμένο βουτυρο. Το τελευταίο δεν το αλείφουμε, τωρα ανοιγουμε σε ενα φυλο σε μέγεθος ενα μεγαλο πιατο.
  4. Ξανά το διπλώνουμε, αναμεσα ξανά άλειμμα με βουτυρο και ξανά άνοιγμα σε μέγεθος Μεγαλου πιάτου κοβουμε σε 8 τριγωνα.
  5. Αφηνουμε το νερό με την σόδα να βρασει , σβήνουμε το μάτι, ρίχνουμε ένα ένα ξεχωριστά τα τριγωνα να κάνουν βουτιά τα αφήνουμε για 15-20 δευτερόλεπτα. Τα βγαζουμε με τρυπητή κουτάλα, αφηνουμε λιγο να στραγγίσουν επανω στην σχάρα.
  6. Σε ταψί η λαμαρίνα βάζουμε μια λαδόκολλα και προσεκτικά με μια τρυπητή κουτάλα βγάζουμε σιγά σιγά ένα ένα τα ψωμάκια και τα τοποθετούμε στο ταψί το ένα δίπλα στο άλλο. Αν θελουμε πασπαλιζουμε με τριμμενο τυρι η παπαρουνοσπορο η χοντρο αλατι η σουσαμι
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20-30 λεπτά. Όταν τα βγάλουμε από το φούρνο τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και μετά τα ξεκολλάμε σιγά σιγά από την λαδόκολλα.

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή