Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Τα αυγά στη διατροφή μας!
ioankedi@protonmail.com 21.7.2018 14:56
Απ:Περί ορέξεως...των άλλων!
ioankedi@protonmail.com 21.7.2018 14:54
Απ:Πώς γεμίζω εύκολα και γρήγορα κανελόνια
ioankedi@protonmail.com 21.7.2018 14:52
Απ:Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 19.9.2017 12:18
Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 5.9.2017 8:17
Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
howto 16.7.2017 16:45
Φτιάξε πετιμέζι σύκου
howto 11.7.2017 10:21
Φτιαξε ευκολα βανίλια υποβρύχιο
howto 11.7.2017 9:53
Φτιάξε εύκολα το υπέροχο λικέρ καρύδι
howto 11.7.2017 9:50
Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
howto 11.7.2017 9:46
Απ:Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Hlianna 22.4.2017 19:06
Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Αποστολία 22.4.2017 16:13
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
Bianka 17.10.2016 18:25
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
belladona 9.9.2016 12:12
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
netcafe2 4.6.2016 7:43
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 13.6.2015 17:24
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 15.4.2015 12:27
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 15.4.2015 12:25
ΦΤΙΑΞΤΕ ΣΚΟΝΗ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
howto 22.3.2015 17:08
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 26.2.2015 14:57
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ




Τσουρεκάκια με Ζαχαρούχο

recipe image
Προστέθηκε απόgeorgia2783, Δευτέρα, 20 Μάρτιος 2017
none
Περιγραφή

Υπέροχα τσουρεκάκια με ίνες, πεντανόστιμα.

Συστατικά
  • 500 γρ αλεύρι
  • 50 γρ μαγιά φρεσκια
  • 180 μλ γάλα χλιαρό
  • 110 ζάχαρη
  • 100 βούτυρο
  • 100 γρ ζαχαρουχο γάλα
  • 1 αυγό
  • 1 βανιλια
  • 1 κουτάλι μαχλεπι και μισο κουταλάκι κοφτό κακουλε
  • Ξύσμα από ένα πορτοκαλι και μισό χυμό
  • 5 γρ μπεικιν
  • (Το ζαχαρουχο μαζί με το γάλα)
Οδηγίες
  1. Σε μια λεκάνη βάζεις το αλεύρι και κάνεις στην μέση μια λακκούβα, βάζεις την μαγιά Και το χλιαρό γάλα και την μισή ζάχαρη Και τα ανακατεύεις καλά να λιώσει η μαγιά και να βγάζει λίγο φουσκιτσες.
  2. Τώρα ριξε του λίγο αλεύρι από πάνω από τις άκρες. Το σκεπαζεις με μια πετσέτα και το βάζεις σε ζεστό μέρος να φουσκώσει η μαγιά.
  3. Μετά από κανένα 15 νταλεπτο βάζεις όλα τα υπόλοιπα και τα ανακατεύεις με μια κουτάλα (πρόσεξε το γάλα να μην καίει γιατί δεν θα φουσκώσει η μαγιά. Δοκιμή με το δάχτυλο σου αν καίει δε το βάζεις) αν χρειαστεί αλεύρι, βάζεις ακόμα λίγο λίγο Όχι μονομιάς.
  4. Και ζεστανε λίγο βούτυρο και δουλεψε το στο τέλος να έχεις μια μαλακια ζύμη να μην κολλάει στα χέρια.
  5. Πάνω στον μπανκο το τραβάς να κάνει σαν κλωστες. (Δηλαδή με το αριστερό το κρατας και το δεξί το σπρώχνεις πρώτα στο μάκρος κάμποσες φορές, Το κάνεις μπάλα από πάνω το σπρώχνεις προς τα μέσα Σαν μπάλα στρογγυλό το βάζεις στην λεκάνη του βάζεις λίγο βούτυρο με το χέρι και το σκεπαζεις.
  6. Το αφήνεις να φουσκώσει καλά να ξεπεράσει την λεκάνη στο φούσκωμα.
  7. Μοιράζεις την ζύμη σε 110 γρ και κάνεις κάμποσα τσουρέκια.
  8. Βαλε τα σε φόρμα να φουσκώσουν προς τα πάνω. Το ταψάκι που τα έβαλα είναι 25- 30 με 35 πόντους.
  9. Πρέπει μετά να ξαναφουσκωσουν για 30 λεπτά σε ζεστό μέρος.
  10. Μετά 1 κρόκο αυγού με λίγο γάλα το χτυπάς και με ένα πινέλο τα αλοιφεις Και βάζεις απο πανω αμύγδαλα η σουσάμι η χοντρή ζάχαρη.
  11. Στο 180 αέρα για 30 λεπτά να είναι ο φούρνος ζεστός.
  12. Καλή επιτυχία!!

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή